'Çerkezköy için hep birlikte çalışalım'

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret etti.

Çerkezköy 13.01.2015 11:55:00 0
AKAY’I ZİYARET ETTİLER

Dün saat 09.30’da gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öge, İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, meclis üyeleri ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge “Pazar günü İl Kongresini gerçekleştireceğiz. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bir an önce ziyaretlerimize başlayıp, yönetimdeki arkadaşlarımızı tanıştırmak istedik. Yeni yönetim yeni arkadaşlardan oluşuyor. Tanışma ziyareti ve o amaçla geldik” dedi.

 

 

 

“HEP BİRLİKTE ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”

Belediye Başkanı Akay da “2015 yılı Çerkezköy için umutlu olacak. Bu sene belli başlı hedeflerimizde temel atacağız. 2014 yılı yapılanma süreci ile geçti. 2015 yılı Büyükşehir’in bütçesinden rahat ödenekler gelecektir. Bu yıl hedeflerimiz ve 2015 yılında yapacaklarımız da bellidir. Çerkezköy’e her anlamda siyasi parti ayrımı yapmadan herkesin sıkıntılarımızı bir araya gelerek çözmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

 

 

“GERİ KALDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Astsubay lojmanları ile ilgili herhangi bir engelin kalmadığını kaydeden Akay “Çerkezköy’e bir şeyler kazandırmamız gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda Konya, Kayseri ve Eskişehir turu yaptık. Gittiğimiz yerlerde siyaset kendini belli ediyor. Bu illerimizde Büyükşehir Belediyelerini gezdiğimizde üç projeye 400 bin TL harcandığını söylediler. Siyasetin varlığını oralarda hissediyorsunuz. Çerkezköy için ise herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. O dönemin iktidarı, bu dönemin iktidarından sıyrılıp samimi bir şekilde bölgemizden bakan bile çıkması gerekiyor. Onun için Çerkezköy’ün hizmet konusunda geri kaldığını görüyorum” dedi.

 

 

 

“HİZMET EDECEĞİZ”

İş bölümü yapmaktan yana olduklarını kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge “Bizim üzerimize düşen herhangi bir durum olduğunda elimizi taşın altına koyacağız. Burada söz konusu hizmet ise bölmeye gerek yok. Kimin üzerine iş düşüyorsa onu yapması gerekiyor. Çerkezköy’de elektrik ve yapılması planlanan Devlet Hastanesinde KVC (Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü) bölümünün yapılması için başkanımız ile görüştük. Konu hakkında bilgi aldığımda Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin 23 Nisan’a yetiştirileceği bilgisini aldık. O zamana kadar dosya hazırlayıp nüfus durumuna göre KVC bölümünün gerekli olduğunu orada Bakanımıza sunacağız. Bizler kurumu temsil etmeyeceğiz hizmet edeceğiz” dedi.

“HER ZAMAN SİZİ BEKLİYORUZ”

Çerkezköy için de güzel projeler sunacaklarını kaydeden Öge “Belirtmiş olduğunu illerdeki projeleri belediyeler yapmıştır. Konya’daki muazzam stadyumu AK Partili Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Hükümet ile gerçekten koordineli bir çalışma yapmıştır. Çalışmaları hızlandırıp gerekli hizmetleri bölgeye çekmeye çalışacağız. Beraber çalışmamız ve istememiz gerekiyor. Bundan sonraki ziyaretlerimiz çalışma ziyareti olacaktır. Her zaman sizi bekliyoruz. Elimizden gelen konuda yardımcı olacağız” diye konuştu.

“EK BÜTÇEYE İHTİYAÇ VAR”

Çerkezköy’de elektrik konusunda ciddi problemlerin olduğunu kaydeden Akay “Yılbaşında 186’nın telefonları kitlendi. Aldığımız bilgilere göre TREDAŞ özelleştirme döneminde yaklaşık 3 yıl Çerkezköy’e yatırım yapmadı. Yatırım yapılmadığı için de Çerkezköy’ün nüfusu hızla büyüdü. Bu 3 yıllık boşluk Çerkezköy’deki sıkıntıların yolunu açmıştır. Bizim bu farkı kapatacak TEDAŞ’ın elinde bir ekstra bütçeye ihtiyaç vardır. TEDAŞ eline gelen yatırım bütçesi ile yatırım yapmaya çalışıyor” dedi.

“JANDARMA BİNASINI İSTEDİLER”

Kızılpınar veya Veliköy’de yapılması planlanan jandarma binası hakkında konuşan Akay “Bizler Kızılpınar ve Veliköy bölgesindeki kırsalda görev yapan jandarma yerine polis alanı nasıl getirebiliriz düşüncesi ile gitti. Ancak jandarmaya yer yapılması kararı çıktı. Bu konuda ben ve meclis üyeleri emniyet binasının yapılması fikrindeydi. İç İşleri Bakanlığı ile ilgili bu bölgede jandarma bölgesi olması yönünde durum var. Jandarmanın yeni karakol yapma hedefi var ve bizimde yer göstermemiz gerekiyor. Ancak polis alanı içine sokulur ise vatandaşımız rahatlayacak. Jandarma yeterli personeli olmadığı için noktayı kabul etmedi ve yeni bir karakol binası istediler” diye konuştu.

MECLİS ÜYELERİNDEN TALEP GELDİ

Bina ile ilgili meclis üyelerinden talep geldiğini kaydeden Öge “Kızılpınar ve Veliköy mahallelerinin polis tarafından güvenliğinin sağlanmasını düşünüyorum. Bina konusunda çalışmaları takip ediyorum. Kızılpınar’da eski belediye binasının polis noktası olmasını düşündüm. Bina olarak hazır bir bina var. Polis noktası olabileceğini düşündüm. Orada çalışmalara başlanmış yer ili alakalıdır. Tekrar bir girişim yapılabilir. Emniyet güçlerinin yeterliliği önemlidir. Bakanlık düzeyinde talep de bulunabiliriz. Emniyet Müdürünün asayişi sağlayacağında hemfikiriz” dedi.

 “BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİYOR”

Çerkezköy Belediyesi’nden ayrılan partililer daha sonra ise Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Parti olarak ziyaretlere başladıklarını kaydeden İlçe Başkanı Abdullah Öge “Yeni yönetim ile birlikte tanışma ziyaretlerine çıktık. Ali Bozdağ abimizi biz çok iyi tanıyoruz. Çocukluğumuz onun yanında geçti. Esnaf arkadaşlarımıza uzun yıllardır başarılı bir şekilde temsil ediyor. Kadın Kolları olarak yeni yönetimiz oluştu ve kan değişimine gittik. Yeni yönetimin yaş ortalaması 38’dir. Teşkilatların başarısında kadınların önemi büyüktür” diye konuştu.

3 BİN ÜYEMİZ VAR

Yeni yönetiminde görevinde başarılar dileyen Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ” Allah utandırmasın. 12 yıl Doğruyol Partisi’nde görev yaptım. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak 3 bin üyemiz bulunuyor. 385 yeni kayıtımız olurken, 120 kaydımızı da sildik. Bu da yüzde 50 artış olduğunu gösteriyor. Sayı bazında Tekirdağ’da en yüksek sayıya ulaşan oda biziz. Ziyaretinizden dolayı da sizlere teşekküre ediyorum” diye konuştu.

Çerkezköy Haber  / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10