"Amacımız kan alım sayısını artırmak"

Türk Kızılay'ı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, "Amacımız alanlara inerek kan alım sayısını arttırmak" dedi. Çizen, merkezin kapatılacağına dair herhangi bir resmi yazÄ?

Tekirdağ 13.01.2015 16:39:00 0

KAN ALIMINI ARTIRMAYA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA

Kendilerine gelen kapanma veya taşınma ile ilgili herhangi bir resmi yazının olmadığını söyleyen Çizen “Kan sayımızı arttırmak amacıyla daha merkezi bir yere bölge müdürümüz ve kan hizmetleri genel müdürümüz gelerek incelemede bulunmuşlar. Aşağıda verilen karar bu. Buranın daha merkezi bir yere taşınmasını düşünmüşler. Yer olarak Tuğlalı Parkta büyük bir konteynır oluşturarak oraya bir yer yapılması düşünülüyor. Zaten burada alınan kan oranı Tekira AVM önünde ve Tuğlalı Park’ta alınandan daha düşük. Yani sayının arttırılması amaçlanıyor. Alanlardaki kan alım sayıları daha fazla. Konteynır konarak kan alım sayısının arttırılması amaçlanıyor. Biz tabi ki buranın kalmasından yanayız. Buradan taşınma diye bir şey yok. Hizmetin alanlarda verilmesine yönelik bir çalışma. Alana giderek kan alımını arttırmak amacıyla yapılan bir çalışmadır” dedi.

KIZILAY'IN YARA ALMASINI İSTEMEYİZ

Kan birimimizde hizmet veren personelin Çorlu personeli olduğunu ifade eden Çizen “Çorlu’da zaten var. Bizim tasarrufumuzda olan bir şey değil. Kızılay Kurumunun yara almasını istemeyiz. Bize gelen böyle bir yazı yok. Herhangi bir sıkıntı yok. Çorlu’ya taşınma yok, yansıtılanlar gerçeği yansıtmıyor. Bu evden başka bir eve geçmek gibi bir durum” dedi.

İHA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10