Aileyi besleyen değerleri anlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı Ülfet Görgülü tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda " Aileyi Besleyen Değerler " konulu konf

Çerkezköy 14.01.2015 16:46:00 0
Aileyi besleyen değerleri anlattı

AİLENİN ÖNEMİ ANLATILDI

Dün saat 13.30’da Çerkezköy Müftülüğü tarafından düzenlenen “Aileyi Besleyen Değerler” konulu konferansa Çerkezköylü kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansta Yeşil Camii Kuran Kursu Eğiticisi Bülbül Bağcı’nın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı Ülfet Görgülü “Aileyi Besleyen Değerler” konulu konferans verdi.

“DAHA FAZLA İHTİYAÇ VARDIR”

Ailenin herkes için değerli ve kıymetli bir varlık olduğunu kaydeden Görgülü “Bugün ailemizde huzuru yaşamaya, kurulan aileleri korumaya veya sürdürmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Eğer biz ailemize sahip çıkar, kıymetini değerini takdir eder ve onu muhafaza edebilirsek ailemizin de bizim ona verdiğimiz değerden fazlasını karşılık olarak vereceğini biliyoruz. Bugün aileyi tehdit eden içten ve dıştan problemin var olduğunu biliyoruz. Aile üzerinde ne kadar durulsa ve konuşulsa yeridir” dedi.

“AİLEYİ BESLEYEN DEĞERLER VAR”

Görgülü “Bir şeye bakar emek verir beslerseniz geliştirirsiniz. Bir şeye sahip olmak yeterlidir. Allah bizi yarattı, onun verdiği emaneti bedeni, ruhu, sağlık sıhhati korumak için kendimize dikkat etmeye özen göstermeye çalışıyoruz. Bunun için de beslenmeye çalışıyoruz. Bir insanı bedenen sağlıklı kuvvetli güçlü olması onun aynı zamanda sağlıklı güzel yaşayan bir kul olması içinde önemlidir. Hem Allaha sorumluluklarımızı hem de birey olarak ailemize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için bizi de besleyen şeyler vardır. İnsanlar su ve gıdalar ile bedenlerini besliyorlar. Aileyi de besleyen değerler var. Farkına varabilmek, o değerleri anlamak, yaşamak bu şekilde sağlıklı güçlü huzurlu aileler kurup sürdürebilmek en büyük sorumlulukların başında geliyor” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10