Kötü zeminden Çorluspor 1947 üç puanla çıktı

Süper Amatör Lig erteleme karşılaşmasında Çerkezköyspor evinde Çorluspor 1947'yi konuk etti. Ağır bir zeminde oynanan karşılaşmanın ilk devresinde her iki takımda varlık gösteremezken, karş

15.01.2015 17:15:00 0
Kötü zeminden Çorluspor 1947 üç puanla çıktı

Süper Amatör Ligde zirveyi ilgilendiren erteleme mücadelesinde Çorlu ekibi Çorluspor 1947 temsilcimiz Çerkezköyspor’u tek golle geçmesini bildi.

ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI

Dün saat 13.00’de Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşmaya Çerkezköyspor Murat Gümüş, Hilmican Taşdemir, Emre Yazgın, Tahir Balpınar, Abdi Karataş, Engin Doğan, Uğur Kandupan, Melih Mutluer, Muharrem Uz, Serkan Akyüz, Mehmet Narin ilk onbiri ile başlarken, konuk ekip Çorluspor 1947 ise karşılaşmaya Ozan Çelik, Mehmet Kömürcü, Doğukan Erdoğan Durmuş, Güray Gündoğdu, Özgür Eraslan, Mehmet Ramoğlu, Halit Balcıoğlu, Tamer Erbaş, Semih Özdemir, Ozan Can, Tansu Tekir kadrosu ile çıktı.

İKİ TAKIMDA KÖTÜ BAŞLADI

Ağır zeminde oynanan karşılaşmaya deplasman takımı Çorluspor 1947 takımının taraftarları da misafir tribünlerini doldurdu. Karşılaşmanın ilk on dakikası karşılıklı ataklarla gelişirken, ilk tehlikeli atak 11’inci dakikada gelişti. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Serkan Akyüz’ün vuruşu az farkla auta çıktı. 15’inci dakikada ise Çerkezköyspor atağında topla buluşan Muharrem’in vuruşu zemine çarparak yavaşladı. 19’uncu dakikada Uğur’un vuruşu ise üstten auta çıktı.

ORTA ALAN ŞEKLİNDE OYNANDI

Patates tarlasını andıran sahada iki takım oyuncuları da top kontrolü yapmakta zorlandılar. 24’üncü dakikada sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Çorluspor 1947’nin yeni transferi Tamer’in vuruşunu kaleci Murat iki hamlede kontrol etti. Orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki takımda uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. 34’üncü dakikada saha karıştı. Karşılaşmanın hakemi Çorluspor 1947’den Mehmet’e ve Çerkezköyspor’dan Engin’e sarı kart gösterdi.

FORMALARI DEĞİŞTİRDİLER

36’ıncı dakikada gelişen Çorluspor 1947 atağında topla buluşan Ozan’ın vuruşu ise üstten auta çıktı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı ve ilk devre de 0-0’lık eşitlik ile sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci devresine iki takımda formalarını değiştirerek başladı. 49’uncu dakikada ise gelişen Çorluspor 1947 atağını elle kesen Tahir sarı kart gördü. 53’üncü dakikada ise Çerkezköyspor etkili geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Melih’in vuruşu savunmaya çarparak kalecide kaldı.

HEYECAN ARTTI

Gittikçe ağırlaşan zeminde orta alanda iki takım oyuncuları da sık sık hata yaptı. 61’inci dakikada gelişen Çerkezköyspor atağında sol kanattan Muharrem seri çalımlarla çizgiye indir. Muharrem’in pasında topla buluşan Serkan’ın vuruşu kaleci Ozan’da kaldı. 62.dakikada ise Çerkezköyspor’da sakatlanan Emre’nin yerine oyuna Can dahil oldu. Çorluspor 1947’de ise günün sessiz isimlerinden Ozan’ın yerine Korhan girdi. 64’üncü dakikada ise konuk ekip Çorluspor 1947 ikinci devrede ki ilk tehlikeli atağını buldu. Sağ kanattan Mehmet Kömürcü’nün ortasında müsait pozisyonda topla buluşan Korhan’ın kafa vuruşu auta çıktı.

ÇORLUSPOR 1947 GOLÜ BULDU

Her iki takım oyuncularının da kötü zeminde ellerinden gelen mücadeleyi verdiği karşılaşmanın 68’inci dakikasında Çerkezköyspor’da Mehmet Narin önemli bir fırsatı değerlendiremedi. 69’uncu dakikada ise ceza sahası içinde topla buluşan Çorluspor 1947 futbolcusu Tamer’in vuruşu üstten dışarı çıktı. 70’inci dakikada ise Çerkezköyspor sol kanattan etkili geldi. Mehmet Narin’in sol kanattan sürdürdüğü atakta topla buluşan Uğur’un vuruşu direği sıyırdı. 75’inci dakikada ise konuk ekip Çorluspor 1947 tecrübesini konuşturarak karambolde golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Çerkezköyspor savunmasında Tahir topu uzaklaştıramadı. Topu önünde bulan Tamer düzgün vuruşla topu ağlara göndererek Çorluspor 1947’yi karşılaşmada öne geçirdi. Konuk ekip Çorluspor 1947 oyuncuları golün sevincini ise teknik heyet ile paylaştı. 

ÇERKEZKÖYSPOR OYUNDAN KOPTU

Güçlü rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen şansız bir golle karşılaşmada mağlup duruma düşen Çerkezköyspor kalan dakikalarda beraberlik için Çorluspor 1947 kalesine yüklendi. 77’inci dakikada ise Çorluspor 1947 sağ kanattan etkili geldi. Günün başarılı isimlerinden Tansu’nun vuruşu ise üstten auta çıktı. 80’inci dakikada ise Engin’e sert müdahalede bulunan Korhan hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. 81’inci dakikada temsilcimiz beraberlik fırsatını değerlendiremedi. Sağ kanattan gelişen Çerkezköyspor atağında altı pas üzerinde topla buluşan Serkan Akyüz’ün vuruşu kaleci Ozan’da kaldı.

ÇERKEZKÖYSPOR İSTEDİĞİNİ ELDE EDEMEDİ

83’üncü dakikada ise Çerkezköyspor savunmasını az adamla yakalayan Çorluspor 1947’de Tansu topla buluştu. Tansu’nun sert vuruşu Tahir’den döndü. Dönen topu iyi takip eden Mehmet’in vuruşu ise üstten auta çıktı. 85’inci dakikada ise sol kanattan Melih’in ortasında Çorluspor 1947 savunma oyuncusu Güray’ın ters vuruşunu kaleci Ozan iki hamlede kontrol etti. 86’ıncı dakikada Çerkezköyspor’da Uğur’un yerine Cengiz girerken, Çorluspor 1947’de Tansu’nun yerine Danho girdi. Çerkezköyspor son dakikalarda beraberlik için yüklenirken, kalesinde de tehlikeli ataklar gördü.

TEKRAR LİDER OLDU

89’uncu dakikada sağ kanattan etkili gelen Çorluspor 1947’de topla buluşan Doğukan’ın vuruşunu kaleci Murat kontrol etti. Uzatmaların ikinci dakikasında Çerkezköyspor Cengiz ile bir pozisyon bulmasına rağmen istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çorluspor 1947’nin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Zorlu deplasmandan üç puan ile ayrılan Çorluspor puanını 24 yaparak ligin ilk devresini lider tamamlarken, bu yenilgi ile Çerkezköyspor 13 puanda kaldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10