"2015 bütçesinden payımıza düşeni almalıyız"

Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan Rekreasyon Alanı Projesi, Pazar Yeri Projesi ve Kültür Merkezi Projesi'nin sunumu yapılırken, toplantıda proje hakkında sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de g

Çerkezköy 15.01.2015 18:57:00 0

YAKLAŞIK MALİYETİ 7 MİLYON TL

Dün saat 15.00’da Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçenin nefes almasını sağlayacak ve Çerkezköy’e daha modern bir görünüm kazandıracak olan Rekreasyon Alanı, Kültür Merkezi ve Pazar Yeri ile ilgili taslak projeler hazırladıklarını ifade ederek “Projelere son şeklini vermeden önce sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer kuruluşlardan görüş almak istedik” dedi. Pazar Yeri projesi ile ilgili bilgiler veren Akay, “Pazar Yeri toplam 16 bin metrekare alan üzerinde bulunuyor. Bizim hazırladığımız taslak projede Pazar yeri alanı 8 bin 400 metrekareye düşürüldü. 81’er metrekarelik toplam 28 adet dükkan, 395 adet de Pazar standı bulunuyor” dedi. Akay, projenin yaklaşık maliyetinin 7 milyon TL olduğunu ifade etti.

YANINDAN DERE GEÇİYOR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın da alanın yanından derenin geçtiğini ifade etti. Burada taşkınların meydana gelebileceğini söyleyen Akın “Tüm bu veriler ışığında yeni yapılacak proje, eski Pazar yeri ile aynı kot üzerinden mi yapılacak yoksa kot yükseltilecek mi? Bir diğer husus da gördüğüm kadarıyla yeni Pazar yerinin üzeri kapalı düşünülmüş. Bu haliyle doğal aydınlanmadan mahrum bırakılmayacak mı? Yapının çatısı için başka bir durum düşünülemez mi?” derken, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de daha önce yaşanan sel taşkınlarında Pazar yeri alanında herhangi bir sakıncalı durumum meydana gelmediğini ifade etti.

O YÖNÜYLE YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

Fakat biz yine de kendimizi garanti altına almak adına yeni yapılacak projede 180 santimetreye kadar kot yükselteceklerini ifade eden Gümüş, doğal aydınlanma yönüyle projeyi yeniden gözden geçireceklerini belirtti. Toplantıda konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ “Pazaryeri için 8 bin 400 metrekarelik alanın yeterli olacağından emin değilim” dedi. Pazar yerinde 90’a yakın yerli esnafın olduğunu ifade eden Bozdağ, bunların dışında bir de dışarıdan gelecek esnafların olduğunu belirtti. Bozdağ, bu alanın yeterli olmayacağını belirtirken, Başkan Vahap Akay da belediye olarak pazar yerinin bulunduğu alandaki her metrekareye ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

TÜM SIKINTILARIN ÖNÜNE GEÇMEYİ AMAÇLIYORUZ

Dışarıdan gelen esnafa ‘Gelme’ deme gibi bir lükslerinin olmadığını söyleyen Akay “Onlar da bu ülkenin insanları. 8 bin 400 metrekarelik alan bir şekilde tüm Pazar esnafı sığıyor. Burada önemli olan bu alanı maksimum seviyede kullanabilmektir. Mevcut haliyle 3 metrekarelik yeri olan esnaf maalesef bolluktan dolayı 20 metrekare alana yayılmış. Kayıt dışılar var” diyerek bu şekilde tüm bu sıkıntıların da önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti.

SEMT PAZARI SİSTEMİNE DE GERİ DÖNEMEYİZ

ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Aksoy “Kotu 180 santimetre yükseltilecek olan Pazar yerinin altına otopark yapılabilir” derken, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ise “Pazar yerinin bulunduğu bölgeden kaldırılması fikri de düşünülebilir” dedi. İnsanların Pazar yeri ile ilgili bir alışkanlıklarının olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay da “Ben de Pazar yerinin böylesine değerli bir alanda bulunmasına sıcak bakmıyorum fakat ilçemizde 9 bin metrekarelik başka bir alan yok. Semt pazarı sistemine de geri dönemeyiz” dedi.

REKREASYON PROJESİ DE SUNULDU

Toplantıda Rekreasyon Alanı Projesi ile ilgili de bilgiler verilirken, projenin 105 bin metrekare alanı kapsadığı, projede, süs havuzları, 5 bin metrekarelik yapay gölet, oturma alanları, 7 bin metrekarelik konser alanı, kamelyalar, kubbeli geçişler, 800 kişilik amfi tiyatro, piknik alanı, spor tesisleri ve dinlenme yerlerinin yer alacağı ifade edildi. Bu proje ile ilgili bazı sıkıntıların olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mülkiyet sorunlarımız var. Dere ıslah çalışmaları hala tamamlanmadı” dedi. Akay, bir yandan projenin detaylarını düşünürken, bir yandan da projenin kente adaptasyon sürecini hesapladıklarını ifade etti. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın da “Projenin ıslah çalışmalarının ardından netlik kazanması gerekiyor. Biz ıslah çalışmaları tamamlanmadan bu işe girişirsek, yarın öbür gün sök yap işine dönecek” diyerek, proje için biraz beklenmesi gerektiğini ifade etti.

ÇERKEZKÖY’ÜN KAYBEDECEK VAKTİ YOK

Başkan Akay ise bekleme fikrine sıcak bakmadığını dile getirdi. Çerkezköy’ün artık kaybedecek vaktinin olmadığını ifade eden Akay “Benim de kaybedecek vaktim yok” dedi. Bir an evvel projenin hazırlanarak Büyükşehir’e sunulması gerektiğini söyleyen Akay “Büyükşehir’in 2015 bütçesinden payımıza düşeni almalıyız. Dediklerinizin olmasını beklersek 2 kış daha geçer” dedi.

TİYATRO SALONU VE KONFERANS SALONU OLMAZSA OLMAZ

Toplantıda Kültür Merkezi projesi de sunuldu. Başkan Akay, Kültür Merkezi’nde olmazsa olmazlarının tiyatro salonu ve konferans salonu olduğunu ifade ederken, bunun dışında sanat atölyeleri, sergi salonları gibi kısımların da eklenebileceğini belirtti. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Eski Müdürlerinden Ali Günal Kahramanoğlu da belediyeye yeşil alan kazandırma adına gösterdiği gayretten dolayı Başkan Akay’a teşekkür etti. Kahramanoğlu, Kültür Merkezi’nde görsel sanatların ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği alanların da düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MERKEZDE OLMALI

AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç da “Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kolaydan zora doğru gitme stratejisi mükemmel bir strateji. Bence trafik her konunun ham maddesidir. Trafik yükü ilçe geneline yayılmalıdır. İlçemizin bir köprüye daha ihtiyacı vardır. Bir diğer düşüncem ise mevcut hükümet konağının bulunduğu alandan kaldırılması ve buraya çok katlı bir otopark yapılmasıdır” dedi. Halk Eğitimi Merkezi’nin de ilçe merkezinde olması gerektiğini ifade eden Kılınç “Burada Devlet resmen vatandaşa ‘Ben sana Halk Eğitimi Merkezi yapıyorum ama sen gelme’ demiş. Halkın eğitim alacağı yer halka yakın olmalı” dedi. 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ömer Kılınç, Hasan Sakallı, Nedim Yılancı ve Uğur Erem, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Akın, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Aksoy ve ÇTSO Meclis Üyesi Mehmet Danyeli, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi eski müdürlerinden Ali Günal Kahramanoğlu ve belediye personeli katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10