Gürbüz: STK'sız bir ilçenin yönetilmesi söz konusu olamaz

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından önceki akşam saat 19.00'da Parıltım Restaurant'ta dayanışma yemeği düzenlendi.

Kapaklı 16.01.2015 11:39:00 0
Gürbüz: STK

NÜFUS HER YIL 4-5 BİN ARTIYOR

Yemekte konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Kapaklı Kaymakamlığı görevine başlamamın üzerinden tam 100 gün geçti” dedi. Bu sürede ilçe nüfusunun binden fazla arttığını ifade eden Gürbüz “Yani ilçemize bir köy daha dahil oldu. Kapaklı, Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçelerinden biridir” dedi. Kapaklı’nın nüfusunun her yıl 4-5 bin artığını ifade eden Gürbüz, ilçenin önde gelen insanlarını bu dayanışma yemeğinde ağırlayıp Kapaklı için nelerin en doğru olduğuna birlikte karar vermek istediklerini belirtti.

HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Kapaklı’nın yeni bir ilçe olduğunu söyleyen Gürbüz, “Bütün önemli yatırımları ilk kez alacak” dedi. Hükümet Konağı, Kültür Merkezi, Spor Salonları, Gençlik Merkezi gibi projelerin yeni yeni hayata geçirileceğini söyleyen Gürbüz, bundan sonraki süreçte de bu tür hizmetlerin aratarak devam edeceğini söyledi.

MUHTARLAR ÇOK ÖNEMLİ

“Bize düşen göre ise bu büyük yatırımları iyi yönlendirmektir” diyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ilçenin yönetiminde başta muhtarlar olmak üzere, tüm STK ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Muhtarların çok önemli olduğunu söyleyen Gürbüz, “Çünkü onlar halka en yakın isimlerdir. Vatandaşın sıkıntılarını en iyi onlar biliyor. Bununla birlikte STK’sız bir ilçenin yönetilmesi söz konusu dahi olamaz” dedi.

KAPAKLI’YI GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Kapaklı’daki STK’ların çoğunluğunu hemşeri derneklerinin oluşturduğunu belirten Kaymakam Gürbüz “Bu da Türkiye’nin 81 ilinden insanın iş umuduyla Kapaklı’ya göç ettiğinin ve burayı yurt edindiğinin göstergesidir. Kapaklı’yı çok güzel günler bekliyor. İnşallah yatırımlar, doğru yönlendirmelerle, doğru zamanda doğru yerlere yapılacak. Bu kapsamda gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse İlçe Belediyemiz bizim en önemli iş ortaklarımızdır” dedi.

KAPAKLI’YI HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Kapaklı’daki yatırımların 3’te 2’sinin Büyükşehir tarafından yapılacağını ifade eden Gürbüz “Kapaklı’da her ne yapacaksak hep birlikte yapacağız” derken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu şehrin emini olarak, yerel yönetim olarak, Kapaklı’yı hep birlikte yöneteceklerini söyledi. Siyasete girişin olduğunu, ancak çıkışın olmadığını söyleyen Mandalı vatandaş teveccüh gösterdiği sürece siyasette var olmaya devam edeceğini söyledi.

HASTANE İÇİN YER BELİRLENDİ

Mandalı, Kapaklı Hükümet Konağı’nın yapılacağı yer ile ilgili gerekli prosedürleri İlçe Kaymakamlığı ile birlikte yürüttüklerini belirtti. Kapaklı’da yapılması planlanan yeni hastane için de 30 dekarlık yeri belirlediklerini söyleyen Mandalı “Kapaklı’ya ilçe olmadan önce İller Bankası’ndan ayda 2,2 milyon TL ödenek geliyordu. Biz Karaağaç ve 5 köyün de Kapaklı’ya bağlanması ile bu ödeneğin artacağını düşünürken, bize gelen ödenek 2,2 milyon TL’den 800 bin TL’ye düştü” dedi.

PROTOKOL ÜYELERİ KATILDI

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Pakize Özgür Ünlü, Kapaklı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Esra Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkan Vekili Haydar Delikkaya, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Cemalettin Farımaz, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Talip Öztürk, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları H. İbrahim Erkan, Adem Sekmen ve Aziz Özkan, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı ile Kapaklı Kaymakamlığı personeli katıldı. 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10