Sağlıklı beslenme insan yaşamını uzatır

Çerkezköy Kahve Diyarı'nda Atatürk İlkokulu tarafından düzenlenen programda çocuklara ve velilere, sağlıklı en önemli faktörün organik besinlerle beslenme ve yapmak olduğu anlatıldı .

Çerkezköy 18.01.2015 18:52:00 0
Sağlıklı beslenme insan yaşamını uzatır

SAĞLIKLI BESLENME VE SPOR

Dün saat 10.00’da düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Özel Optimed Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Nevzat Koç, “Sağlıklı ve zamanında beslenme insan yaşamını uzatır” dedi. Organik besinlerin de vücuda çok faydalı olduğunu söyleyen Koç “Organik besinler bağışıklık sistemini güçlendirir” dedi. Yiyip içilen ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Nevzat Koç “Özellikle organik gıdaları tüketmeliyiz. Çünkü bu gıdalar vücutta bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, hem vücudu diri tutuyor hem de vücudun yaşlanmasını önlüyor” dedi.

HER ZAMAN DOĞAL BESLENİN

Spor yapan çocuklara da her zaman doğal beslenmelerini tavsiye eden Koç “Çünkü doğal besinler ayni zamanda birere enerji deposudur” dedi. Programda konuşan Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez de sporun önemine dikkat çekti. Dengeli ve doğal ürünler ve sebzelerle beslenmenin önemine de dikkat çeken Dönmez “Doğal kaynaklardan beslendiğimizde yediklerimiz içtiklerimiz insan vücudunda bağışıklık kazandırıyor” dedi.

SEBZE VE MEYVELERİ ZAMANINDA YEDİRİN

Anne ve babalara da seslenen Dönmez “Sebze ve meyveleri zamanında çocuklarınıza yedirin ormanlı yiyeceklerden kaçının” dedi. Programa, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Müdür Yardımcısı İsmail Temirtaş, öğretmenler, Op.Dr. Nevzat Koç, Ez.  Gülay Koç ve öğrenci velileriyle birlikte 45 öğrenci katıldı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10