İşbaşı Eğitim Programı" başlıyor

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi arasında düzenlenen 'İşbaşı Eğitim Programı' imza töreni önceki gün odada yapıldı.

Çorlu 19.01.2015 13:08:00 0
İşbaşı Eğitim Programı" başlıyor

GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLACAK

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; “Ülke genelinde işsizlikle mücadele kapsamında başlatılan "İşbaşı Eğitim Programı" ile gençlerimizi meslek sahibi yapmak, işsizliği azaltmak ve kalifiye eleman ihtiyacını gidermek için el birliğiyle çalışıyoruz. Dönemsel yada uzun süreli personel istihdamı ile bölgemizdeki işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak bizleri memnun etti” dedi.

KURUMDAN DA TALEP EDEBİLİRLER

Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Durmuş da “Kurumumuza kayıtlı işsizlerin yine kurumumuza kayıtlı işyerlerinde; daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini ve mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen program, işverenin istihdam edeceği kişiyi kendisinin yetiştirmesine olanak sağlamaktadır. İşveren katılımcı adaylarını kendisi belirleyebileceği gibi kurumumuzdan da talep edebilir” dedi.

ENGEL BİR DURUM YOK

Herhangi bir vasıf gerektirmeyen alanlarda program düzenlenmeyeceğini söyleyen Durmuş “Öğretmenlik, avukatlık, mühendislik, muhasebecilik gibi nitelik gerektiren mesleklerde de program düzenlenmesine engel bir durum bulunmamaktadır. 4857 sayılı İş Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi olarak en az 2 çalışanı bulunan ve kuruma kayıtlı işverenler, Dernekler, Vakıflar, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Meslek Birlikleri, Sendikalar, Ticaret ve Sanayi Odaları, Noterler vb. ile de program düzenlenebilir” dedi.

KATILIM KOŞULLARI

Programa katılım koşullarından da bahseden Durmuş; “Kişinin öncelikle kurumumuza kayıtlı işsiz olması gerekiyor. Ayrıca; 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısmı veya eşi olmamak, emekli olmamak, programın başlama tarihinden önceki 3 aylık dönemde programın yapılacağı işyerinin çalışanı olmamak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak, danışmanın uygun görüşünü almak, öğrenci olmamak (Açık öğretim ilkokulu, ortaokulu ve lisesi ile yükseköğretim öğrencileri hariç) şart. Ancak programa katılmalarına ve program sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülen; açık öğretim ilkokulu, ortaokulu ve lisesi ile açık öğretim fakültesi öğrencileri yükseköğretim öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora, ikinci öğretim) işbaşı eğitim programına katılabilirler. Program süresi ise günlük en az 5, en fazla 8 saat, haftada en fazla 6 gün, haftada en fazla 45 saat” dedi. Katılımcılar 24 ay içinde en fazla 160 fiili gün işbaşı eğitim programından yararlanabileceğini ifade eden Durmuş “Kurumumuz tarafından, katılımcıya işbaşı eğitim programına katıldığı her bir fiili gün için; Katılımcı zaruri giderleri 25 TL Genel Sağlık Sigortası primleri, iş kazası ve meslek hastalığı primleri ödenir. İşveren program süresince herhangi bir gider ödemiyor” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10