Çanakkale'yi iyi anlatmalıyız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 57. Alay Tekirdağ Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz'ı ağırladı.

Çerkezköy 23.01.2015 20:25:00 0
Çanakkale

57. Alay Yürüyüşü ile ilgili bilgi veren Yılmaz “13 Mart’ta Tekirdağ valilik önünden Çanakkale’ye başlayacak olan 57. Alay Yürüyüşü için belediyeden 2 kişinin katılmasını istiyoruz” dedi. 57. Alay Tekirdağ Yürüyüş Komitesi’ni 2011’de kurduklarını anımsatan Yılmaz “Bugüne kadar 57. Alay  Yürüyüş Komitesi olarak 4 yürüyüş yaptık. Her yıl Tekirdağ Valiliği önünde toplanarak yürüşümüzü başlatıyoruz” dedi. Bu yıl Çanakkale Savaşları’nın 100 yılı olması dolayısıyla yürüyüşe katılımın daha fazla olacağını söyleyen Yılmaz “Yürüyüşe 57. Alay Komutanı Hüseyin Avni Bey’in torunu Serdar Halis Atakzor’da katılacak” dedi.

5 GECE 6 GÜN SÜRECEK

Yürüyüşün 13 Mart’ta valilik önünden 57+3 kişi olarak başlayacağını ve 235 kilometre yürüyeceklerini söyleyen Yılmaz, 18 Mart’ta Çanakkale’de yapılacak olan devlet töreni öncesi yürüyüşün tamamlanacağını belirtti. Yürüyüşün 5 gece 6 gün süreceğini söyleyen Yılmaz, yürüyüş sırasında 57. Alay’ın kendine has olan kıyafetlerinin giyileceğini belirtti.

YABANCI HEYET DE KATILACAK

Yürüyüşe yabancı ülkelerden de katılımın olacağını dile getiren Yılmaz bu yılki Çanakkale yürüyüşünün ‘9 Ay Savaş 100 Yıl Barış’ projesi altında gerçekleştirileceğini belirtti. Yürüyüşe İngiltere, Fransa, Yeni Zellanda’dan da 15 kişinin katılacağını belirten Yılmaz, yürüyüş öncesinde bu güne kadar yürüyüşe katılanların fotoğraflarından oluşan bir resim sergisi de açacaklarını dile getirdi.

ÇANAKKALE’Yİ İYİ ANLATMALIYIZ

Çanakkale’nin bir türlü anlatılamadığını belirten Yılmaz “Çanakkale’yi iyi anlatmalıyız. İşte biz bu yıl 57+3 kişi ile bunu anlatmak istiyoruz. Bu yıl çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu süreçte bize destek olan katkı sağlayan belediyelerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi. Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, Çanakkale Zaferi’nin 100.yılında ilçe belediyelerin de yürüyüşte temsil edilmesinin çok anlamlı olduğunu belirtti. Zafer coşkusunun hep birlikte yaşanmasının çok güzel olduğunu dile getiren Akay “Biz Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa bu konuda yapmaya hazırız” dedi. Akay, bir aksilik olmaması halinde kendisini de yürüyüşe katılacağını söyledi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10