Mogadişu Havalimanı yarın açılıyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Kozuva'nın Somali'de işletmeciliğini üstlendiği yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda inşa edile

Çerkezköy 23.01.2015 20:28:00 0
Mogadişu Havalimanı yarın açılıyor

SOMALİ PROGRAMI YARIN

Dün yapılması planlanan açılış yarına ertelendi. Suudi Arabistan Kralı, Abdullah bin Abdulaziz'in, tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programını değiştirdi. Afrika Boynuzu ülkelerini kapsayan resmi ziyaretlerinin ilk durağı Etiyopya'daki temaslarının ardından dün sabah saatlerinde Riyad'a giden Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatı sebebiyle Somali'deki programlarını erteledi. Erdoğan, Riyad'daki cenaze töreninin ardından akşam saatlerinde de Cibuti'ye geçerek Afrika Boynuzu ülkeleri ziyaretine devam edecek.

 

 

 BAKAN KORSEL MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

Bu arada Mogadişu Havalimanı Terminal Hizmet Binası’nda açılış için hazırlıklar tamamlanırken, Somali Ulaştırma Bakanı Said Ali Korsel ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de dün havaalanında incelemelerde bulundu. Bakan Said Ali Korsel, Çerkezköylü işadamı Süleyman Kozuva’nın Somali’ye yaptığı yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk Hava Yolları’nın Somali’ye günlük uçak seferlerinin başlamasından da memnun olduklarını söyleyen Bakan Said Ali Korsel, THY Genel Müdürü Temel Kotil’e de teşekkür etti.

 

 

 ZIRHLI ARAÇLAR SOMALİ’YE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali ziyaretlerinde kullanacağı zırhlı araçlar da özel bir askeri uçakla Somali’deki Havaalanı’na getirildi.

 Çerkezköy Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10