'Uyuşturucu ve gençlik' eğitimi

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma başlatan Çerkezköy Ülkü Ocakları, önceki akşam düzenlenen eğitimde öğrencileri uyuşturucu konusunda bilinçlendirdi.

Çerkezköy 25.01.2015 15:25:00 0

UYUŞTURUCU VE GENÇLİK

‘Uyuşturucu ve Gençlik’ konulu eğitimde konuşan Çerkezköy İrmet Hastanesi’nden Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz, uyuşturucu ve uyuşturucudan korunma yolları ile ilgili bilgiler aktardı. Seminere Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erdal Çelik, çok sayıda genç ve özellikle lise öğrencileri katıldı. Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz, gençlerin neden uyuşturucuya yöneldiği, özellikle ailelerin ve gençleri uyuşturucudan korumakla yükümlü olanların neler yapması gerektiği konularında bilgiler verdi.

ÖLÜM RİSKİ ARTIYOR

Uyuşturucunun bulguları ve önlemek için neler yapılması gerektiği konusuna da değinen Korkmaz “Son zamanlarda sentetik bir uyuşturucu olan bonzai kullanımının arttığını görüyoruz. Bu uyuşturucu ucuz ve çok üretiliyor” dedi. Bu illetin tek kullanımda bile bağımlılık yaptığını ifade eden Korkmaz “Tek sefer kullanan biri 10 yıl içerisinde ölme riski ile karşı karşıya” dedi. Bu illeti ikinci, üçüncü kez kullananlar için ölüm oranının yüzde 25-50 arttığını vurgulayan Korkmaz, sntetik uyuşturucunun etkilerini de anlattı.

UYUŞTURUCUYU TERÖR ÖRGÜTLERİ DESTEKLİYOR

Sentetik uyuşturucunun hallisünasyonlara sebep olduğunu dile getiren Korkmaz “Aslında olmayan şeyleri görürsünüz, davranış bozukluklarına neden olur ve en sonunda solunum yetmezliğinden uykuda öldürür” dedi. Emperyalist güçlerin savaşla yıkamadıkları ülkeleri uyuşturucuyla yıkmaya çalıştığını dile getiren Korkmaz “Uyuşturucuyu terör örgütleri destekliyor. Çünkü terör örgütlerinin birincil geçim kaynağı. Bizde pkk bu işi yapıyor” dedi.

TAVSİYELERDE BULUNDU

Türkiye’de uyuşturucu kullanım oranının yüksek olduğunu belirten Korkmaz “Bunun dindarlıkla alakası yok, ahlakla alakası var. Genel ahlakı yok ederseniz, gençler uyuşturucuya yönelir. Ahlaki değerleri koruyacaksınız.  Ahlaki değerlerin çöküşü ülkemiz de gençler için tehlikeli bir zemin hazırlıyor” dedi. Gelecek kaygısı ve iş bulma endişesinin gençleri bu tür yollar aramaya ittiğini ifade eden Korkmaz “Gençlerdeki ahlaki çöküntü, gelecek kaygısı, eğitimde bir standardizasyonun olmaması. Her yıl eğitim sistemini değiştirirseniz, bu tür durumlar gençleri böyle illete bulaşmasında en büyük etken” dedi. Liselerde uyuşturucu kullanımının yüzde 10-15 seviyelerinde olduğunu söyleyen Korkmaz, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu.

BAŞKA BAŞARILARIN BAŞLANGICI OLABİLİR

 “Ne olursanız olun, en iyisi olmaya çalışın” diyen Korkmaz, üniversite sınavını kazanamamanın hayatın sonu olmadığını, bazen bir başarısızlığın, başka başarıların başlangıcı olabileceğini vurguladı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10