Geçmişte yaşananlar geleceği ışık tutar

57 Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ve komite kurulu üyelerini ağırlayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan "Yürüyüş güzergâhının her noktasında çocu

Marmara Ereğlisi 28.01.2015 13:44:00 0
Geçmişte yaşananlar geleceği ışık tutar

UYAN’I DA DAVET ETTİ

Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Yürüyüş Komitesi Başkanı Yılmaz, “İlk bu konudaki kararımız ardından toplanmakta zorlanıyorduk. Ancak atalarımız bu vatan için canlarını vermişler. Bizler de onların evlatları olarak bir şeyler yapmalıydık. Bu hem 57. Alay için, hem de Tekirdağ için önemli bir organizasyon. Artık bu organizasyon yurt Tekirdağ ve Türkiye’yi aştı. Uluslar arası bir boyut kazandı” dedi. 13 Mart’ta başlayacak olan yürüyüşe Yeni Zelanda, Avustralya, İngiltere ve Fransa’dan da katılımın olacağını söyleyen Yılmaz, yürüyüşün başlangıç günü için Başkan İbrahim Uyan’ı da davet etti. Başkan Uyan ise katılım göstereceğini ifade etti.

ANLATILMASI VE ANLAŞILMASI ÖNEMLİ

Belediye Başkanı İbrahim Uyan da “Yaptığınız iş tarihimizin anlatılması ve anlaşılması için çok önemli. Gelibolu’da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının nasıl bir vatan savunması yaptığını, hangi şartlarda mücadele ettiklerini anlatmak gerek ve bunlar gelecek nesillere en doğru biçimde aktarılmalı. Konaklayacağınız bölgelerdeki idari amirler bu organizasyonu yapıp doğru bilgilerin çığ gibi büyümesini sağlamalı” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10