Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

Kapaklı Belediyesi Meclisi'nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı dün yapılırken, toplantıya Bahtiyar Büyükbüce ve Fatih Önkol dışındaki tüm meclis üyeleri katıldı.

Kapaklı 2.02.2015 18:18:00 0
Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

BİLİRKİŞİ SEÇİLDİ

Saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğü’nün bilirkişi seçimi konulu yazısı görüşülerek karara bağlandı. Bilirkişi Heyeti’ne Mehmet Karaçoban, Sadi İkizler, Güray Mandalı, Seyfettin Palaz, Murtaza Gül ve Sadettin İbo oybirliği ile seçilirken, ilgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Dernek Üyeliği konulu yazısı da görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün boş kadro değişikliği konulu yazısının görüşülüp oybirliği ile karara bağlanmasının ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün “İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası” konulu yazısı görüşüldü. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, daha önce Jandarma Alanı olarak tahsis edilen yerde bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını ve tahsis işleminin fesh olduğunu ifade etti. Mandalı, şimdi aynı yeri İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapımı için talep geldiğini belirtirken, alanın İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapımı için tahsisine ilişkin gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.  

KAYMAKAMLIĞA TAHSİSİ GÖRÜŞÜLDÜ

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün “Hükümet Konağı” konulu yazısının görüşülmesi ile devam eden toplantıda, daha önce Hükümet Konağı yeri olarak belirlenen alanın Kapaklı Kaymakamlığı’na tahsis edilmesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Şubat ayı toplantısında belediye hisselerinin maliklerine satışı konusu da görüşüldü.

 

 

HİSSE SATIŞLARI KARARA BAĞLANDI

381 ada 20 nolu parselde bulunan 25,55 metrekarelik belediye hissesi, 841 ada 13 nolu parselde bulunan 100 metrekarelik belediye hissesi, 467 ada 12 nolu parselde bulunan 262 metrekarelik belediye hissesi, 1229 ada 22 nolu parselde bulunan 16 metrekarelik belediye hissesi, 684 ada 9 nolu parselde bulunan 370 metrekarelik belediye hissesi, 236 ada 10 nolu parselde bulunan 18 metrekarelik belediye hissesi, 325 ada 22 nolu parselde bulunan 82,53 metrekarelik belediye hissesi, 727 ada 16 nolu parselde bulunan 38 metrekarelik belediye hissesi, 326 ada 17 nolu parselde bulunan 56,41 metrekarelik belediye hissesi ve 261 ada 6 nolu parselde bulunan 1,93 metrekarelik belediye hissesinin satılması oy birliği ile karara bağlandı.

KREDİ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

Hisse satışlarının karara bağlanmasının ardından Karaağaç Mahallesi İmar Harçları konu görüşülürken, ilgili gündem maddesi Tarife Komisyonu’na havale edildi. Belediye Hizmet Binası Çatı Düzenlemesi konulu gündem maddesinin de İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda kredi kullanma konusu da gündeme geldi. Fen İşleri Müdürlüğü’nün “Kredi Kullanılması” talebinin görüşülmesi sırasında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç, 5 köy mahalle ve ilçe merkezinde asfalt ve beton yol yapımı için 12 milyon TL’lik kredi kullanmak istediklerini ifade etti. Bu krediyi illa İller Bankası’ndan kullanmak zorunda olmadıklarını söyleyen Mandalı, belediyeye kredi vermek isteyen özel bankaların da olduğunu söyledi. Kredi kullanma talebinin Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda bir önceki oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri de karara bağlandı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10