İstiklal Marşıyla uğurlandılar

Vatani görevini yapmak üzere 95/1 Uzun Dönem Şubat 2015 tarihinde askere gidecek olan Çerkezköylü gençler, dün akşam Otogardan İstiklal Marşıyla uğurlandı. Çerkezköylü gençlerin coşkulu tezahÃ

Çerkezköy 4.02.2015 17:28:00 0
İstiklal Marşıyla uğurlandılar

Çerkezköy Otogarı yine coşkulu bir asker uğurlamasına daha sahne oldu. Otogara gelen 95/1 tertip bazı asker adaylarını, genç arkadaşları, ateş şelaleleri ve renkli meşalelerle karşıladı. Asker yakınlarının da gelmesiyle otogarda yapılan asker uğurlaması düğün şenliğine dönüştü.

 

 

“ASKERİN KRALI ÇERKEZ’DEN ÇIKAR”

Omuzlarında bayraklarla otobüslerinin kalkmasını bekleyen asker adaylarına Çerkezköylü gençler, “Askerin kralı Çerkez’den çıkar”, “En büyük asker bizim asker” gibi sloganlarla bol bol tezahüratta bulundu. Gençlerin düğün yerine çevirdiği ortamı kenarda hüzünlü bakışlarla seyreden asker yakınları ve anneleri, ayrılığın hüznüyle evladını asker etmenin gururunu bir arada yaşadı. Heyecan dolu uğurlama töreninin ardından yakınlarıyla ve arkadaşlarıyla kucaklaşan asker adaylarının bindiği otobüsün hareket etmesiyle birlikte yakınlarının el sallaması, hele de torununu uğurlamaya gelen elinde baston yaşlı teyzenin otobüsün ardından gitmeye çalışması duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

 

 

İSTİKLAL MARŞIYLA UĞURLANDILAR

Daha sonra gençler, 95/1 Uzun Dönem Şubat 2015 tarihinde askere gidecek olan gençlerin bindiği asker otobüsünü peron ayrılışında bayraklı tören mangası duruşuyla karşıladı. Gençler burada otobüsönünde hep birlikte İstiklal Marşı okudu. Marşın tamamlanmasıyla birlikte asker otobüsü gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10