Kapaklı'nın ilk belediye binası yıkıldı

Kapaklı'nın 1986'da belde olmasının ardından uzun yıllar belediye binası olarak kullanılan Cumhuriyet Mahallesi Mithat Paşa Caddesi üzerindeki eski jandarma karakolu hizmet binası, belediye ekipleri tarafı

Kapaklı 5.02.2015 10:41:00 0
Kapaklı

UZUN YILLAR BELEDİYE BİNASI OLARAK KULLANILDI

Kapaklı köy statüsündeyken millet bahçesi olarak bilinen ve köy düğünlerinin yapıldığı alanda bulunan köy kahvehanesi, 1986’da Kapaklı’nın belediye olmasının ardından ilk belediye binası olarak kullanılmaya başlandı. Uzun yıllar belediye binası olarak hizmet verdikten sonra, belediyenin şuan kent meydanı olarak kullanılan alandaki binasına taşınması ile birlikte 6-7 yıl sağlık ocağı olarak hizmet verdi. Bahse konu bina 2000 yılında Jandarma Hizmet Binası olarak kullanılmaya başlandı. 13 yıl Kapaklı’da jandarma hizmet binası olarak kullanılan yapı, Jandarma Karakolu’nun Karaağaç’a taşınmasının ardından yaklaşık 2 yıldır kullanılmıyordu.

SON KARARI BÜYÜKŞEHİR VERECEK

Kapaklı Belediyesi, geçtiğimiz yıl Kasım ayında da, 25 yıl önce yapılan Beyaz Saray Düğün Salonu’nu  yıkmıştı. Belediye,  Beyaz Saray Düğün Salonu ve jandarma karakolunun bulunduğu 512 ada 1 nolu parselde kültür merkezi yapmayı planlarken, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de yıkılan jandarma karakolu binasının yerine Hükümet Konağı yapılmasını istiyor. Alanda kültür merkezi mi yoksa hükümet konağı mı yapılacağı konusunda son kararı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi verecek.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10