Akay, çevre ve sağlık sorunlarını dinledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Nurtekin Erol ile Çalışma Grubu Üyeleri Şafak Utaş ve Dr. Hakan Sevgi'yi ağı

Çerkezköy 5.02.2015 15:35:00 0
Akay, çevre ve sağlık sorunlarını dinledi

BELEDİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE ÇALIŞMA YAPILABİLİR

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Nurtekin Erol, “Çerkezköy’deki eczanelerde, büyük alış veriş merkezlerinde ve teknoloji mağazalarında pil toplama kutuları yok. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi’nin öncülüğünde çalışma yapılabilir” dedi.

SAĞLIK İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT

Ziyarette konuşan Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Üyesi Dr. Hakan Sevgi de “Son yıllarda toplumun en büyük sorunlarından bir tanesi otobüs, alış veriş merkezleri, hastane gibi kalabalık ve kapalı ortamlarda sıkılan parfüm, oda spreyi. Alerjik rahatsızlığı olanlar için bu büyük bir tehdit ve tehlike oluşturuyor” dedi. Türkiye’de bununla ilgili henüz yasal bir düzenlemenin olmadığını ifade eden Sevgi “Bu tür parfüm ve oda spreyleri sadece pis havayı yaydığı koku ile bastırıyor, havayı temizlemiyor. Bu da sağlık için çok ciddi bir tehdit” dedi.

BİZ DE KATKI SUNMAYA HAZIRIZ

Bu konu üzerinde bir çalışma yapılmasını isteyen Dr. Hakan Sevgi, “Çerkezköy Belediyesi’ böyle bir çalışmaya öncülük edebilir. Biz de katkı sunmaya hazırız. Hastane, pastane, alış veriş merkezlerine konuyla ilgili yazı yazılarak, bilgilenmeleri sağlanabilir. Vatandaşların duyarlılığı bu konuya çekilebilir” dedi.

ÖNLEM ALINMASINI İSTİYORUZ

Dr. Hakan Sevgi, parfüm ve oda spreyi tehlikesine de dikkat çekti. Serkan-Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin olduğu bölgede Mavi Minibüslerin peşi sıra park ettiğini ve çevredeki esnafların da park etmesi ile her gün okula gidip gelen öğrencilerin tehlike atlattığını ifade eden Sevgi “Söz konusu bölgede araştırma yapılarak, önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da dile getirilen sorun ve talepler ile ilgili Çerkezköy Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10