Onlarca kişi hastanelik oldu

Süleymanpaşa'ya bağlı Hürriyet Mahallesi ve çevresinde oturanlardan yaklaşık 70 kişi, içtikleri çeşme suyundan zehirlendikleri iddiası ile ishal ve kusma şikâyeti ile hastanelere başvurdu.

Süleymanpaşa 10.02.2015 16:36:00 0
Onlarca kişi hastanelik oldu

ZEHİRLENME İDDİASI

Edinilen bilgiye göre Süleymanpaşa ilçesinde içtikleri çeşme suyundan zehirlendikleri iddiası ile ishal ve kusma şikayeti ile hastanelere giden yaklaşık 70 kişi, ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

KLOR ÖLÇÜMLERİ SIKLAŞTIRILDI

Konuyla ilgili Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da 6 Şubat’ta şubenin Akut Barsak Enfeksiyonları Günlük Sürveyans takibi sırasında Tekirdağ Devlet Hastanesi verilerinde artış olduğunun tespit edilmesi üzerine belediye TESKİ ile irtibata geçilerek klor miktarının arttırılmasının bildirildiği ve klor ölçümleri sıklaştırıldığını ifade edilerek “Süleymanpaşa’da ortaya çıkan K.52  ve R.11 artışlarının sebebini  belirlemek ve salgın olup olmadığını araştırmak amacıyla 7 Şubat ve 8 Şubat tarihlerinde hastanelerin vaka sayıları takip edilmiştir. 9 Şubat tarihlerinde Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ve Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi çalışanları ile birlikte Devlet Hastanesi ve özel hastanelere ziyarette bulunulmuş ve anket çalışmasına başlandı. 3 vakadan gaita örneği alındı. 19 adet su kontrol numunesi alınmış olup şebekenin uç noktalarından bakiye klor ölçümleri yapıldı” denildi.

VİRAL KAYNAKLI ENFEKSİYON OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Yapılan incelemede hastaneye başvuran vakaların ateş yüksekliği olmadığı, bulantı, bulantı/kusma, boğaz ağrısı şikayetleri olduğu ve ayaktan tedavi edildiği, genel durumlarının iyi olduğu ve yatan hastanın olmadığının anlaşıldığı belirtilen açıklamada “Vakaların inceleme sonucu, vaka tanımından yola çıkılarak viral kaynaklı bir enfeksiyon olduğu düşünülmektedir. Olayla ilgili araştırma çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

KONUYU ARAŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUM

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da, ilçede ishal ve kusma vakalarının artmasının iddia edilmesi üzerine dün sabah saatlerde Süleymanpaşa’daki hastaneleri gezerek bilgi aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Eşkinat; “Dün basında çıkan iddialar üzerine hastanelerimizi ziyaret ederek detaylı bilgi almak istedim. Sabah ilimizin su hizmetinden sorumlu olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileri ile toplanıp konu hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Şimdi de Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından oluşturulan raporları inceliyorum. Halkımızın sağlımızı bizim için çok önemli. Konuyu araştırmaya devam ediyorum” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10