Sarıoğlu: Fabrikalar için yeni bir gelişim kapısı açıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek işbirliği programının tanıtımı dün saat 14.00'da ÇOSB Toplantı Sal

Çerkezköy 11.02.2015 17:04:00 0
Sarıoğlu: Fabrikalar için yeni bir gelişim kapısı açıldı

İŞBİRLİĞİ OFİSİ KURULDU

İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer Yaşar’ın katıldığı toplantıya, milletvekilliği için İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü görevinden istifa eden Prof. Dr. Yunus Söylet ise katılmadı. Protokol kapsamında OSB sınırları içindeki sanayicilere proje hazırlama konusunda hizmet vermek üzere Üniversite-Sanayi İşbirliği Ofisi kurulurken, tanıtım toplantısında ofisin işlevleri ile ilgili bilgiler verildi.

YENİ BİR GELİŞİM KAPISI AÇILDI

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında imzalanan protokol çerçevesinde bölgedeki firmalara hizmet sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek üniversite-sanayi işbirliği programının açıklanması amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB’de bulunan fabrikalar adına ciddi ve yeni bir gelişim kapısı açıldığını belirtti.

ÇALIŞMANIN KATMA DEĞERİNİ ARTIRACAK

İstanbul Üniversitesi ile birlikte yürütecekleri bu çalışmanın bölgedeki fabrikalar tarafından da kabul görmesinin, çalışmanın katma değerini artıracağını vurgulayan Sarıoğlu Yürütülecek projeler kapsamında işletmelere yeni bilgilerin de aktarılacağını söyledi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yılda yaklaşık 20 milyar dolar cironun yapıldığı ifade eden Sarıoğlu “Yılda 3 milyar dolar ihracat gerçekleştiriliyor. 242 fabrikada 60 bini aşkın çalışan istihdam ediliyor. Çerkezköy bölgenin ve ülkemizin yüz akı bir üretim alanı” dedi.

ÇOK CİDDİ PROJELERİ TAMAMLADI

ÇOSB’de başta tekstil olmak üzere kimya, plastik, lastik, kauçuk, elektrik, elektronik, gıda ve sağlık alanında pek çok fabrikanın üretim yaptığını dile getiren Sarıoğlu “ÇOSB, istikrarlı bir şekilde büyümenin ve kalkınmanın gerçekleştiği Türkiye’nin yıllık 500 milyar dolarlık 2023 vizyonuna uygun olarak gelişmesini sürdürüyor” dedi. Elektrik, su ve doğalgaz dağıtımı ile yol, kanal gibi altyapı çalışmalarında işletmelerin ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen Sarıoğlu “Bölge müdürlüğümüz, bölgenin ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirilmesinde bin öğrenci kapasiteli Teknik Anadolu Lisesi, çevre yatırımları, konferans salonu hizmete alınması gibi çok ciddi projeleri tamamladı, yeni gelişim projelerinin de hazırlığı içerisindedir” dedi.

 

 

ORTAKLIKLARIN GELİŞTİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Örnek ve öncü bir bölge olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu “Türkiye’nin kalkınması açısından, sanayide ve üniversitede ARGE ortaklıklarının geliştirilmesi çok önemli. Bölgemiz sanayicilerine ve çalışanlarına yeni eğitim, ARGE uygulama test ve araştırma imkanlarına yönlendirme çalışmalarının da bu proje kapsamında ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.

BUNU SAĞLAYACAK KAYNAĞIMIZ VAR

İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer Yaşar da ARGE çalışmalarının ülke bütçesindeki oranının yüzde 3’e çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti. Bunu sağlayacak kaynaklarının olduğunu dile getiren Yaşar, Projeleri destekleyecek kaynak var” dedi. Öncelikle sorunların, proje haline dönüştürülmesi gerektiğini dile getiren Yaşar “Bugün itibariyle geldiğimiz nokta beklentilerimizin altında” dedi.

BİLGİ BİRİKİMLERİN PAYLAŞILMASI GEREKİYOR

Üniversitelerde ciddi bir akademik bilgi birikiminin olduğunu söyleyen Yaşar “Bu bilgi birikiminin fonlanması için Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi programına başladık. Ülke genelinde toplam 35 noktada Üniversite-Sanayi İşbirliği Ofisi bulunuyor. Bu konuda çok iyi yetişmiş öğretim üyesi kadromuz var” dedi. 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılabilmesi için bu bilgi birikimlerinin paylaşılması gerektiğini söyleyen Yaşar “Bu amaçla sizlerle bir araya gelip nasıl daha çok proje üretebileceğimizi konuşmaya geldik” dedi. Toplantıda, İstanbul Üniversitesi Akademisyenler sunum yaptı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Toplantıya, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürdal Adal, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer Yaşar, bazı akademisyenler, çok sayıda sanayi kuruluşu temsilcisi katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10