Hollanda heyetinden Tekirdağ çıkarması

Türk - Hollanda İş Forumu Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen organizasyonla gerçekleştirildi. Gerçekleşen organizasyon Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Yönetim Kurulu Ü

Tekirdağ 12.02.2015 16:51:00 0
Hollanda heyetinden Tekirdağ çıkarması

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK LİMANLARINDAN BİRİ OLACAK 

İş forumunda konuşan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay “Tekirdağ, geçmişten günümüze kadar önemli bir tarım, ticaret ve turizm merkezi olmuştur. Tekirdağ ekonomisi gün geçtikçe tarıma dayalı yapıdan sanayi ve hizmet sektörü ağırlıklı yapıya dönüştü. Bu dönüşüm İstanbul ile olan fiziki ve sosyal yakınlıkta büyük rol oynuyor. Tekirdağ il sınırları içerisinde 2 adet dış ticaret limanı var. Barbaros Beldesinde yapımı devam eden ve önümüzdeki birkaç ay içinde kısmen açılması planlanan Asyaport Limanı, Akdeniz’in ve Avrupa’nın en önemli limanlarından biri olacak” dedi.

İLK 10’DA YER ALIYOR

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1925 yılında kurulmuş bölgenin ticari ve sosyal gelişimi ile ilgili aktif rol oynayan bir kurum olduğunu ifade eden Günay “İstanbul’a ve Avrupa’ya yakın kent olmamız ile birlikte lojistik anlamda bütün enstrümanlara sahip bir kentiz. Deniz, hava, tren ve kara yollarımız ön planda ve özel bir lokasyona sahibiz. Bu özellikleri ile Tekirdağ ili sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından ülkemizde ilk 10 il arasında yer alıyor” dedi.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom da Tekirdağ TSO Yönetimine misafirperverlikleri için teşekkür etti ve memnuniyetlerini dile getirdi. Konuşmaların ardından Hollandalı ve Türk firmaları kısaca kendilerini tanıttı ve Türk-Hollandalı İş Adamları ikili görüşme diyalogları ile devam etti. Hollanda ve Türk İş Adamları iş kollarına göre karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10