Yüceer: Yıkılması için daha neyi bekliyorsunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu'daki eski Devlet Hastanesi'ni TBMM gündemine taşıdı. Madde bağımlıları tarafından kullanılan metruk binaların suça m

12.02.2015 17:01:00 0
Yüceer: Yıkılması için daha neyi bekliyorsunuz?

YIKIMINA KARAR VERİLDİ

CHP’li Yüceer’in soru önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Tekirdağ Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yıkım talebine ilişkin hazırlanan dosya değerlendirildi. İl Sağlık Müdürlüğü teknik elemanlarınca düzenlenen 11.07.2014 tarihli raporda, söz konusu hastanenin depreme dayanım ve güçlendirme projesinin hazırlanması işi kapsamında bir şirket tarafından hazırlanan raporda, yapının analizler sonucu taşıyıcı sistemde yetersizlikler olduğu, deprem performansı analizleri sonucunda göçme öncesi durumda olduğu, binanın güçlendirilmesi gerektiği sonucuna ulaşıldığı, ayrıca 3,4,5 No’lu parsellerin arsa sahiplerine bırakılması için yıkımın gerçekleştirilmesi gerektiği belirtildi. Söz konusu binaların yıkılmasına komisyon tarafından 27.10.2014 tarihinde oy birliğiyle karar verildi” dedi.

NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

Müezzinoğlu’nun önergeye yanıtını değerlendiren Candan Yüceer yaklaşık 3 ay önce Sağlık Bakanlığı tarafından yıkımına karar verilmesine, binanın göçme öncesi durumda olmasına rağmen herhangi bir çalışma yapılmamasını eleştirdi. Aynı metruk binanın küçük çocuklar tarafından da oyun alanı olarak kullanıldığını belirten Yüceer “Karar var, uygulama yok! Bu binanın yıkılması için daha neyi bekliyorsunuz?” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10