Çerkezköy'e katkı sağlayacak projeler hayata geçirilecek

Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Projeler Koordinasyon Birimi'nin Şubat ayı toplantısı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında önceki gün yapıldı.

Çerkezköy 12.02.2015 17:31:00 0
Çerkezköy

ŞUBAT TOPLANTISI YAPILDI

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında faaliyete geçen Projeler Koordinasyon Birimi, İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. Birim, Kaymakam Metin Kubilay’ın yönetiminde Çerkezköy’de yer alan kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde Çerkezköy adına yapılacak çalışmalarla yararlı olmayı amaçlıyor.

MESLEKİ GELİŞİM VE EĞİTİM

Önceki gün Kaymakam Metin Kubilay başkanlığında yapılan toplantıya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ile Proje Koordinasyon Biriminde görev yapan öğretmenler katıldı. Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde AB Projeleri, Kalkınma Ajansı Projeleri, Hibe Programları, TÜBİTAK Projeleri organize etmek, bilgilendirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile Projeler Koordinasyon Birimi’nin kurulduğunu ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Proje koordinasyon Birimi gerek bölgesel özellikleri göz önünde bulundurarak gerekse kalkınma ajanslarının hibe önceliklerine göre ilk projelerini eğitim verenlerin meslek gelişimi ve eğitim ortamlarının kalitesinin artmasına yönelik projelere verdi” dedi.

 

 

EĞİTMEN EĞİTİMİ PROJESİ

Şimdiye kadar birçok başarılı projeye imza attıklarını ve bunun devamının geleceğini belirten Kaymakam Kubilay, Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan projelerle ilgili de bilgi verdi. Zeka Oyunları Dersleri için Eğitmen Eğitimi Projesi ile ilgili bilgi veren Kubilay “Teknik destek hibe programından 10 bin TL destek alarak 46 öğretmen zeka oyunları dersi için eğitildi ve derslerin verimli geçmesi yönünde başarı sağlandı” dedi.

YENİ ATANMIŞ ÖĞRETMENLER İÇİN HAZIRLANDI

Sınıflarda Teknolojiye Entegrasyon Eğitimi Projesi’nin de Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki sınıflardaki akıllı tahtaların verimli kullanımı ve öğrencilerin teknolojiyi eğitim ve bilgiye ulaşmada doğru kullanımı yönünde öğretmenlerin eğitimi yönünde hazırlanmış bir proje olduğunu ifade eden Kubilay “Mentörlük Eğitimi Projesi de dünyada sıklıkla uygulanan bilgi ve deneyim paylaşımı yöntemi olan Mentörlük eğitiminin, eğitim ortamlarının verimliliğinin artması ve meslekte tecrübeli öğretmenlerin yeni atanmış ve tecrübesi az öğretmenlere ustalık yapmasını kapsayan bir proje” dedi.

 

 

ÖĞRENCİLERİN HEDEF ODAKLI YETİŞTİRİLMESİ AMAÇLANDI

Akran Arabuluculuğu Eğitimi Projesi ile ilgili de bilgi veren Kubilay, “Bölge koşullarında göçün etkilediği öğrenciler arasında çıkan anlaşmazlık ve problemlere kendi akranları aracılığıyla çözüm odaklı iletişim eğitimini amaçlayan bir projedir.Lise öğrencilerine aldırılması amaçlanan bu eğitimle okullardaki şiddetin azaltılması ve öğrencilerin hedef odaklı yetiştirilmesi amaçlandı” dedi.

AB PROJELERİ

AB Projeleri ile ilgili de bilgi veren Kaymakam Metin Kubilay “Erasmus ‘’Wonderland’’ ve ‘’Youth Action’’ ve ‘’Be Employable’’ adlı projeler lise öğrencilerine yönelik gençlerin hayalindeki Avrupa’yı keşfetmek ve iş-çalışma imkânlarını tanımaya, öğrencilerin yeteneklerini sunmaya yönelik uluslar arası projelerdir” dedi.

YEREL PROJELER DE HAZIRLANDI

Projeler Koordinasyon Birimi tarafından bazı yerel projelerin de hazırlandığını söyleyen Kubilay “Okul Yönetimi, Eğitim Öğretim Liderliği Oryantasyon Programı Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde görev yapan müdür ve müdür yardımcılarının yöneticilik kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik akademik seminer başarıyla tamamlandı. Çerkezköy Okuyor Projesi ile kitap okuma alışkanlığı sayesinde doğru düşünme, analiz ve yorumlama yeteneklerini geliştirmeleri yönünde öğrencileri geliştirmek amaçlanıyor. Yaradanın Lütfudur Çanakkale Projesi, Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı anısına Çerkezköy’ün tüm okullarını kapsayan şiir, kompozisyon ve hikâye denemelerinin toplanarak içinden seçilen 100 eserin kitap haline dönüştürülme projesidir” dedi. Tiyatral Konferans projesi ile ilgili de bilgi veren Kubilay “Lise öğrencilerinin sınav kaygılarına yönelik uzman psikolog eşliğinde inter aktif tiyatral konferans 26 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek” dedi.

TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

Kaymakam Kubilay, Çerkezköy adına katkı sağlayan projelerin hayata geçirilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olacaklarını söyledi. Çerkezköy adına öncelikleri olan eğitim, kültürel ve sosyal projelerin yanında göçün etkisiyle sanayi bölgesine gelmiş dezavantajlı gurupların sosyo-kültürel ve ekonomik olarak iyileştirilmesini sağlayacak projelerin çalışmalarına devam eden Proje Koordinasyon Birimi’nin uygun görülen aralıklarla toplanacağı ifade edildi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10