BSH ve NKÜ eğitim için işbirliği yapacak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren BSH ile Namık Kemal Üniversitesi arasında NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Ralf Fuchs tarafından Üniversite-Sana

Çerkezköy 13.02.2015 13:41:00 0
BSH ve NKÜ eğitim için işbirliği yapacak

İMZALAR ATILDI

BSH Çerkezköy Tesisleri’nde önceki gün gerçekleştirilen imza törenine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. RalfFuchs, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Çorlu Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Osman Yılmaz,  BSH Çerkezköy Site Yönetici Direktörü Herbert  Rainer  Exler, BSH Teknik Servis Müdürü Joachim Kuntze, BSH Yangın Alan Yöneticisi Hüseyin Varol, Üniversite Öğrenci Proje Müdürü Murat Yücel, Çamaşır Makinesi Üretim Müdürü Emrah Cihan, Çamaşır Makinesi Ürün Geliştirme Müdürü Abdülkadir Özgen, Çamaşır Makinesi Ürün Geliştirme Laboratuar  Alan Yöneticisi Sebahattin Atay, NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğretim Görevlisi Özlem Göksel Berkdemir, Öğretim Görevlisi  Metin Taşkın ile Yüksekokul Öğretim Görevlileri katıldı.

TESİSLERDE UYGULAMA YAPABİLECEKLER

Protokol kapsamında Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, eğitim döneminde, BSH’ın laboratuar ve diğer tesislerinde uygulama yapabileceği, yüksekokul öğrencilerine BSH’ta staj yapma olanağının sağlanacağı ifade edildi. İmzalanan protokol kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, eğitim ve araştırma alanındaki tüm faaliyetlerini; her iki kurumun olanakları ve karşılıklı beklentileri çerçevesinde geliştirmeyi, sürekli ve üretken iş birliği oluşturması kararlaştırıldı. Protokol, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ön lisans öğrencilerinin mesleki ve teknik uygulamalardaki bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla ortak eğitimler ve benzeri faaliyetler düzenlenmesini içeriyor.

 

 

NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRİLMELİ

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek “Protokol hem BSH’a hem de öğrencilerimize katkı sağlayacak. Türkiye’nin en değerli kaynağı olan genç nüfusumuzun nitelikli iş gücüne sahip olması ülkelerin gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkıda bulunacak. Yüksek verimi gerçekleştirecek bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi gerekiyor” dedi.

EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN BİRİ

Türkiye gibi hızla gelişen ülkelerde genç nüfusun da artmasıyla ortaya çıkan en önemli sorunlardan birinin de vasıfsız iş gücü sorunu olduğunu dile getiren Şimşek “Bu durum şüphe yok ki bir takım toplumsal sorunlarla birlikte ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkilemektedir. Yaptığımız bu işbirliği ile birlikte iyi yetişmiş insan gücü, oluşabilecek bu olumsuzlukları azaltacağı gibi ülkenin ekonomisine, kaliteli mal ve hizmet üretimlerine de önemli katkılar sağlayacak” dedi.  BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Ralf Fuchs da “Eğitime bir örnek olacağını düşündüğümüz bu protokolün ortaya çıkmasında ve uygulanmasında; bize hep destek olan ve yön veren Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e,  protokolün şekillenmesinde emeklerini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma ve öğretim elemanlarına teşekkürlerimi sunar; modelin üniversitemize, öğrencilerimize, işletmelerimize ve toplumumuza yararlı olmasını dilerim” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10