Eke de aday adaylığını açıkladı

2004-2006 yılları arasında AK Parti Kapaklı Belde Başkanlığı yapan, 2011 yerel seçimlerinde Has Parti'den Tekirdağ Milletvekili Adayı olan, Has Parti'nin AK Parti ile birleşmesinin ardından AK Partiâ??

Kapaklı 14.02.2015 14:24:00 0
Eke de aday adaylığını açıkladı

ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Tahir Eke, önceki gün saat 10.00’da Kapaklı’daki Aksu Cafe’de düzenlenen kahvaltı ile aday adaylığını açıklarken, kahvaltıya AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis üyeleri, AK Parti ve Kapaklı İlçe Kadın Kolları üyeleri, Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Partililere kendisini tanıtan Eke “1973 yılında memur bir babının oğlu olarak Kastamonu’da dünyaya geldim. Yükseköğrenime 1992 yılında polis akademisinde başladım. 1996 yılında Çerkezköy’e komiser yardımcısı olarak atandım. 2003 yılına kadar komiser yardımcısı ve komiser rütbesinde Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde çeşitli birim amirliklerinde bulundum. 2003 Temmuz ayında ise Çerkezköy’deki görevimden ayrıldım. Daha sonra Çetin Grup’ta 3 yıl genel müdür yardımcılığı ve son 2 yıl da genel müdür olmak üzere 5 yıl çalıştım. 2008 yılında Best Grup adı altında güvenlik ve temizlik sektöründe faaliyet gösteren 2 firma kurdum ve bu 2 firmanın da 7  yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekteyim” dedi.

 

 

BELDE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE DE BULUNDU

2004-2006 yılları arası AK Parti Kapaklı Belde Başkanlığı görevinde bulunduğunu ifade eden Eke “2010 yılında Has Parti’nin kurucuları arasında yer aldım. 2011 seçimlerinde Has Parti Tekirdağ Milletvekili adayı oldum. 2012 yılında Has Parti İl Başkanlığı görevinde iken partimiz kapatarak AK Parti’ye ilhak olduk. 2013 yılında AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı seçim işleri başkanlığı görevinde bulundum. 2014 yılında Tekirdağ Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi ve Çorlu Koordinatörü olarak görev yaptım” dedi.

“150 YILLIK MÜCADELENİN SON RÖVANŞIDIR”

Neden AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu da açıklayan Eke “AK Parti’yi anlayabilmek için tarihte biraz geriye gitmek gerekiyor. AK Parti 2001 yılında kurulmuş olsa da birçoklarının ve özellikle de muhalefetin düşündüğü gibi 14 yıllık geçmişi olan bir parti asla değil.  Aslında AK Parti 150 yıllık mücadelenin son rövanşıdır. Bu mücadele halk ile halka rağmen halkı yönetmek isteyenlerin arasındaki mücadeledir” dedi.

 

 

“GİZLİ İTTİFAKLARLA MÜCADELE HALİNDEYİZ”

AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde o günün başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İktidar olduk ama muktedir olamadık’ dediğini anımsatan Eke “Halk bizi iktidara getirmişti ancak 12 Eylül darbecilerinin kurmuş olduğu vesayet kurumları muktedir olmamıza müsaade etmiyordu. Önce kapatma davası açtılar, direndik. Sonra 27 Nisan muhtırası, arkasından 7 Şubat krizi, arkasından gezi kalkışması, sonra 17-25 Aralık darbe operasyonları. 1909 yılında Sultan Abdulhamit’e darbe yapıp tahttan indirenlerin arkasında hangi derin güçler varsa biz AK Parti olarak 13 yıllık iktidarımızda aynı derin güçlerle mücadele ettik. 1926 yılında yazdığı kitaptan sekiz yıl sonra çıkarılan şapka kanunu ile idam edilen İskilipli Atıf Hocanın kalemini kıranların arkasında hangi gizli ittifaklar var idiyse bugün aynı gizli ittifaklarla AK Parti olarak mücadele halindeyiz” dedi.

 

 

“ONU YETERİNCE ANLAYAMAZSINIZ”

Bugünkü mücadelelerinin, 1950 yılında ‘yeter söz milletindir’ diyerek iktidara gelen, ezanı orjinaline çeviren Adnan Menderes’in sehpasına tekmeyi vuranlarla olduğunu dile getiren Tahir Eke, “1960 ihtilalını yapan, 1970 muhtırasını veren, 80 ihtilalını yapan, 28 post modern darbesini gerçekleştirenlerin arkasında kimler var idiyse bugün AK Parti olarak onlarla mücadele ediyoruz. 150 yıldır, Sultan Abdulhamit’in, Vahdetttin’in, Gazi Mustafa Kemal’in, Adnan Menderes’in, Turgut Özal’ın, Necmettin Erbakan’ın halkımızı yanına alarak yaptığı mücadelenin son halkasıdır AK Parti. Sadece siyasi liderler değil, sosyal hayatta da Beziüzzaman Said Nursi, Süleyman Hilmi Tunahan, Mehmet Akif Ersoy, Kemal Tahir, Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Arif Nihat Asya, Necip Fazıl Kısakürek, Tahir Büyükkörükçü ve ismini saymaya vaktimizin yetmeyeceği nice düşünür ve yazarın mücadelesinin son durağıdır AK Parti. AK Parti’ye bu tarihi perspektiften bakmazsanız onu yeterince anlayamazsınız” diye konuştu.

“BİRÇOK HİZMET YAPTIK”

Bütün bu vesayet mücadeleleri ile beraber, AK Parti’nin 13 yıllık iktidarında 80 yıllık Cumhuriyet döneminde yapılan hizmetlerden kat ve kat fazla hizmet yaptığını kaydeden Eke “Biz bu kadar hizmeti 13 yıla sığdırdık ama hala eksik kalan bir şeyler var” dedi. AK Parti olarak 13 yıllık iktidarında eski Türkiye’yi işlevsiz hale getirdiklerini ancak hala eski Türkiye’den kurtulamadıklarını kaydeden Eke “Halen 12 Eylül darbe döneminden kalma kurumlarla yönetiliyoruz. Önümüzdeki 8 yılda yeni Türkiye’yi özgürlükçü, modern kurumlarıyla inşa etmemiz gerekiyor. Yeni Türkiye’yi inşa etmeden tökezleyemeyiz, zira dünyanın egemen güçlerinin içerdeki maşaları ellerinde vesayet kementleri ile hazır kıta bekliyor. 17-25 Aralık darbesi daha bir yıl önce meydana geldi, unutmayalım. Bu yüzden 7 Haziran’da eski Türkiye’nin son kalesi olan darbe Anayasası’nı toptan değiştirebilecek sayıda ve nitelikte vekili meclise göndermemiz lazım. Dikkat edin nitelik kelimesini de kullandım. Çünkü partili gönüldaşlarımızın iradesiyle meclise gönderdiğimiz vekillerin tuzluk çıktığına da birçok kez şahit olduk” diye konuştu.

 

 

“BEN DE ADAY ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM”

Tarihi perspektifle partinin vizyonuna, misyonuna, hassasiyetlerine uygun olarak hareket edeceğine inandığı ve AK Parti’de daha üst düzey sorumluluk almak istediği için 25.Dönem Tekirdağ Milletvekili adat adayı olmaya karar verdiğini ifade eden Eke “Partim tarafından bana görev verilirse, sizlerin desteğiyle yeterli oyu alacağıma ve yeni Türkiye’nin ihyası ve inşası hareketinde bir duvar ustası gibi çalışacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum. AK Parti Tekirdağ 25.Dönem milletvekili adat adayı olarak çıktığım bu kutlu yolun ülkeme, milletime, partime, aileme ve bana hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10