"Kişilere verilen değeri anlamak için medeni kanuna bakmak yeterli"

CHP Kadın Kolları dün saat 11.00'da ülke genelinde tüm teşkilatlarda eş zamanlı açıklama yaptı.

Çerkezköy 17.02.2015 14:04:00 0

EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA YAPILDI

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca da Medeni Kanunların, insanların doğumundan ölümüne kadar tüm yaşam faaliyetlerini düzenleyen kanunlar olduğunu ifade ederek “Sosyal hayatta kişilerin birbirleriyle kurduğu ilişkilerin büyük bir kısmı, medeni hukuk içinde yer almakta ve medeni hukuk tarafından düzenlenmektedir. Bir toplumun kişilere verdiği değeri anlamak için medeni kanuna bakmak yeterlidir” dedi.

GENEL BAŞKANIN BASIN AÇIKLAMASINI OKUDU

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın basın açıklamasını okuyan Alaca “Medeni Kanun 17 Şubat 1926’da yürürlüğe girdi. Türk Medeni Kanunu eski hukuk düzeninden tamamen farklı, çağdaş, laik ve yepyeni bir düzenleme ve anlayış getirdi. Medeni Kanunu’nun en belirgin yanı kişisel hak ve özgürlüklere kattığı anlamdır. Dönemin koşulları göz önüne alındığında, kadınlar açısından taşıdığı değer en önemli özelliğidir. Devrimci, laik ve demokratik yapısı ile kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesine sunduğu katkı çok önemlidir. Kadın erkek eşitliğine sağladığı katkı, eski mülkiyet anlayışı ve sistemin tümüyle terk edilmesi, yenilikçi yapısı, yurttaş kavramının altının çizilmesi, hiçbir sınıf ve zümrenin ayrıcalığı kabul etmemesi, birey ve toplum arasındaki dengeyi oluşturmaya çalışmasıyla, yaşadığımız coğrafyada örnek oluşturan toplumsal gelişme damgasını vurdu” dedi.

İDEOLOJİK SALDIRI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

“Medeni Kanun’un kabulünden bu yana geçen süre içinde kadınların, kazanılmış haklarını daha ileriye taşıma mücadelesini hep sürdürdüğünü ifade eden Alaca “Bu gün geldiğimiz noktada ise, kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadın bedeni ve yaşamı üzerinde tahakküm kuran, kadınları toplumsal hayattan uzaklaştıran bir ideolojik saldırı ile karşı karşıyayız. Bu süreçte deneyimlerimizi paylaşmak, gücümüzü bir araya getirmek, ortak eylem ve ortak söylemde buluşmak oldukça önemlidir. Medeni Kanun’un kabul edilişinin yıl dönümü olan bugün de, kazanılmış hakların korunması ve yeni hakların elde edilmesi mücadelesinde, üstümüze düşeni yapmaya ve haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

İMZA KAMPANYASI DÜZENLENECEK

Kötü hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle imza kampanyası için stand açamadıklarını ancak hava düzelince belediye önünde stand açarak imza kampanyası yapacaklarını ifade eden Alaca “İmza kampanyasına tüm ilçe kadınları başta olmak üzere erkeklerin de destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10