Kamalak: 10 yılda 7 bin kadın katledildi

Saadet Partisi 5. Tekirdağ İl Kongresi cumartesi günü saat 18.00'da Ramada Otel'de Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın katılımı ile yapıldı.

Tekirdağ 22.02.2015 16:09:00 0
Kamalak: 10 yılda 7 bin kadın katledildi

ÜNİVERSİTELER YENİDEN DİZAYN EDİLMELİ

Kongreden önce basın mensupları ve partililerle yemekte buluşan Kamalak, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan için açıklama yaptı. İktisadi bağımsızlığı sürdürebilmek için mutlak suretle üniversitelerin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini ifade eden Kamalak “Yüksek teknoloji Türkiye’deki üniversitelere belli program dahilinde verilmeli. Hedef idealist gençlik üniversitelerde yüksek teknolojiye yönelik devlet anlayışı çerçevesinde program yok ama ilkokulda ortaokulda var mı? Maalesef orada da yok. O halde eğitim sistemini bir bütün olarak ele almak zorundayız. Üretim için bunlar bir binanın taşları gibi üst üste konulması gereken unsurlardır” dedi.

10 YILDA 7 BİN KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Kamalak, Türkiye’de 10 yıl içerisinde 7 bin kadının kocası ve akrabası tarafından katledildiğini ifade ederek “En yakın olay Özgecan hadisesi Türkiye genelinde ses getirdi. Sadece onu biliyoruz. Başka bilmediğimiz şeyler de var. Gelinen nokta bu düşünebiliyor musunuz? Özgecan’ın annesi ağlayarak ‘Bekledim Bekledim Gelmedi’ diyor. Ne kadar korkunç bir durum. Bir anne düşünün üniversiteye giden kızını bekliyor. Düşünün insanın kedisi gelmese kanaatimce nerede diye sorar. Ama burada gelmeyen ve asla da gelmeyecek olan anne ciğerinden kopan yavrusu 20 yaşında bir fidan. 26 yaşındaki bu ülkenin okullarında yetişmiş olan bir genç tarafından katlediliyor ve ondan daha vahimi babasından ve arkadaşından yardım istiyor” dedi.

 

 

SEVİMSİZ BİR OLAY

Gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Kamalak, bir gazetecinin Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast girişimi iddialarını sorması üzerine “Olay sevimsiz. Olayın aydınlığa çıkarılmasını bekliyoruz. Nereden bakarsak bakalım sevimsiz bir olaydır. Gerçektir veya değildir. Genelde medya mensupları ve siyasiler bu olayın gerçek olmadığı kanaatinde. Öyle de olsa, böyle de olsa sevimsiz bir olaydır diye düşünüyoruz. Zamana bırakmak gerekir herhalde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olayları ortaya aydınlığa kavuşturana kadar bekleyeceğiz” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Tekirdağ İl Kongresi’nde seçimlere mevcut başkan Feti Pehlivan’ın tek listesi ile gidildi. Feti Pehlivan yeniden başkanlığa seçilirken, Pehlivan başkanlığındaki yönetimde Ahmet Tahir Özbayat, Ali Yılmaz, Basri Ekrem, Enes Kiremitçi, Erol Kaya, Hanifi Çavuş, İbrahim İnci, Kadir Çimiç, Kemal Sürat, Mehmet Ayhan, Mehmet Kızgın, Muhsin Karacan, Murat Vakitçi, Murat Öztürk, Mustafa Yeşil, Mustafa Özkan, Özcan Akçaçakır, Özgür Menlik, Serkan Aydın, Tunç Yalçın, Uğur Kelle, Yunus Kiremitçi, Yusuf Altıntaş, Zeki Özgür yer aldı.

MEHMET KALYON DA DİSİPLİN KURULUNA SEÇİLDİ

İl disiplin kuruluna İsmail Kaya, İsmail Tekmen, Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, Mustafa Yalçın ve Necati Subaşı seçilirken, büyük kongre delegeliğine de Arslan Ateş, Basri Ekrem, Betül Küçükgünay, Enes Kiremitçi, Erol Kaya, Feti Pehlivan, Hasan Damar, Kemal Sürat, Mehmet Ayhan, Mustafa Özkan, Özcan Akçaçakır, Tunç Yalçın seçildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

İl Kongresine Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon ve diğer ilçelerden çok sayıda partili katılırken, kongre için Çerkezköy’den de araçlar kaldırıldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10