Koruyucu aile sayısı 52'ye yükseldi

Edirne Çocuk Sitesi'nde kalan çocuklara koruyucu ailelik yapan ailelere sertifikaları Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından verildi.

Bölgede Gündem 22.02.2015 16:12:00 0
Koruyucu aile sayısı 52

ANNE BABALARI DEVLETTİR

Edirne Çocuk Sitesi’nde düzenlenen törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Tut Elimi Derneği Başkanı Şule Yörük ile koruyucu aileler katıldı. Törende konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Çocuk doğduktan sonra anne ve babası yoksa onun sahibi devlettir, onun sahibi şefkatli analarımızdır, şefkatli babalarımızdır. Bugüne kadar ne yapılıyordu, hep yurtlarda devam ediyordu bu konu. 80 - 90 yıldır yurtlar devam ediyordu” dedi.

KORUYUCU AİLE PROGRAMINDA BAŞARILI OLDUK

Daha sonra koruyucu aile programının uygulanmaya başladığını ve Edirne’de başarılı olduklarını söyleyen Şahin “Koruyucu ailelerin bu çocukları kendi çocuklarıyla bir tutması onlara güç katıyor. Onlara bir enerji veriyor” dedi. Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ise “İki yıl içerisinde çalışma kapsamında 42 olan koruyucu aile 52’ye yükseldi” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10