Ya hepimiz engelliyiz ya hiçbirimiz

Türkiye Sakatlar Derneği olarak devletin eliyle meydana gelen hak kayıplarını haykırmak ve sosyal devletin görev ve sorumluluklarını hatırlatmak için sokaklarda olduklarını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği ?

Çerkezköy 22.02.2015 16:20:00 0
Ya hepimiz engelliyiz ya hiçbirimiz

TBMM’Yİ ZİYARET ETTİK

2022 sayılı 65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi kişilerin ve engellilerin gelir aldığı yasayı değiştirmek istediklerini ifade eden Çetinkaya, 2828 sayılı evde bakım geliri alınan yasayı da değiştirmek istediklerini belirtti. Yasalardaki değişiklik tasarısını gerekçeleri ile hazırladıklarını ifade eden Çetinkaya “Elimizde dokümanlarla TBMM’yi ziyaret ettik. Meclisteki tüm partilerle görüştük. İktidar partisi dahil tüm parti grup başkan vekilleri ve milletvekilleri, hazırladığımız değişiklik teklifini doğru ve önemli buldu” dedi.

İLGİLİ BAKANLIKLA DA GÖRÜŞÜLDÜ

Grup başkan vekilleri ve milletvekillerinin bu teklifin yasalaşması için gerekli girişimlerde bulunma sözü verdiğini söyleyen Çetinkaya “İlgili bakanlıkla da görüşüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı ile yaşlı ve engelli genel müdürü ile önerilen yasa değişikliği teklifi görüşüldü ve bu değişikliğin haklı ve gerekli olduğu ifade edilerek bu yönde çalışacaklarının sözü verildi” dedi.

 

 

NEDEN HALA YASALAŞMADI

Alınan sözler ve destek ile döndüklerini ve beklediklerini ifade eden Çetinkaya, aradan neredeyse yirmi gün geçmesine rağmen kanunların değiştirilmediğini söyledi. Çetinkaya, tüm partilerin, milletvekillerinin ve bakanlık yetkilerinin kabul ettiği bu teklifin neden hala yasalaşmadığını da sordu.

İHTİYAÇ SAHİBİ BİREYİ TEMEL ALMASINI İSTİYORUZ

Her iki yasanın da ihtiyaç sahibi bireyi temele almasını istediklerini belirten Çetinkaya, mevcut aile ve akrabanın gelirini esas alan yasaların, temel insan hakları belgelerine aykırı olduğunu ve ciddi mağduriyetler yaşandığını söyledi. Yasaların ivedilikle değişmesi gerektiğini söyleyen Çetinkaya “Bu zulme son verin. Yine buradan ilan ediyoruz; talep ettiğimiz ve yüz binlerce engelli ve yaşlıyı ilgilendiren değişiklik tasarısı ivedilikle yürürlüğe girmez ise 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda tüm Türkiye'den Ankara'da mecliste çadır kurmaya gideceğiz. Bu değişiklik yasalaşmadığı taktirde yüz binlerce insanın çektiği acının, açlığının ve sokakta kalmasının vebali üzerinde olacaktır. Ya hepimiz engelliyiz ya hiçbirimiz. Ayrıcalık değil eşitlik ve adalet istiyoruz” sözleri ile meclistekilere seslendi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10