Belediye çalışmalarını yerinde incelediler

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dün saat 10.00'da Libya'dan gelen heyeti ağırladı. Başkan Akay, Libya'nın çeşitli il ve ilçelerindeki Belediyelerde görev yapan belediye başkanları

Çerkezköy 25.02.2015 17:29:00 0
Belediye çalışmalarını yerinde incelediler

BAŞKAN AKAY İLE GÖRÜŞTÜLER

Sanayici Abidin Salman sponsorluğunda Türkiye’ye gelen Türk tercüman Ceylan Yıldız ve Mısırlı Bayan Tercüman Rehab Muhammet ve Sanayici Abidin Salman ile birlikte Libyalı Belediyeciler, Ahmed  Alhartyout, Dav’a Elfar, Hayat Drai, Soad Omar Alharyout, Hassan Ali Matough Essa, Abdullatif Haiji, Almadhdi Solaiman, Nasir Tlaleb, Abobaker Elhusni, Hamed Rafeh Ali Al Haiatli, Soloman Mohamed Eshami Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüştü. Ziyarette Çerkezköy Belediyesi gen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de hazır bulundu.

4 BELEDİYEYİ ZİYARET EDECEKLER

Libyalı heyet, başarılı belediyeciliği yerinde görmek ve belediye çalışmalarında nasıl başarı sağladıkları konusunda fikir sahibi olmak için Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yalova Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve Lüleburgaz Belediyesi’ni ziyaret ederek bilgi edindiklerini belirtti.

 

 

3 GRUBA AYRILDILAR

 Libya’dan yaklaşık 45 kişilik heyetin 3 gruba ayrıldığını ve belediyeleri ziyaret ettiğini söyleyen heyet, “Çerkezköy’ü çok gelişmiş ve çok güzel bir şehir olarak bulduk” dedi. Heyet, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan belediye ile vatandaş arasındaki ilişkinin nasıl sağlandığı, sivil toplum örgütleri ile çalışmalar yapılmadığı, çalışmalarda en çok  hangi yollardan istifade edildiği, vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin taleplerini ne olduğu, özel fabrika ve devlet fabrikaları ve sivil toplum kuruluşları ile nasıl yardımlaşıldığı, fabrikaların belediyenin çalışmalarına nasıl katkı sağladığı, belediyenin gelirlerinin nereden elde edildiği ve ne gibi yatırımlar yapıldığı konusunda bilgiler aldı.

HALK MASASI KURULDU

Belediye olarak nasıl bir çalışma sergiledikleri konusunda konuklarını bilgilendiren Başkan Akay “Ben bir yıldır belediye başkanıyım. Belediye olarak biz halkımızla devamlı iç içeyiz. Halkla diyalogumuz üst düzeyde” dedi. Vatandaşların işlemlerini daha hızlı bir şekilde yerine getirmesi için halk masası kurduklarını dile getiren Başkan Akay “Vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözümlemeye çalışıyoruz. Halk Masası Belediyemizin Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteriyor” dedi.

 

 

STK’LARLA İYİ DİYALOGUMUZ VAR

Sivil toplum örgütleri ile de diyaloglarının iyi olduğunu söyleyen Akay “Çerkezköy’de bir çok sivil toplum örgütlerimiz var her meslek dalının derneği yada bir adası var. Hepsinle çok ciddi bir iletişim halindeyiz ve ilçemiz adına yada onların sorunlarının çözümü konusunda ne yapılması gerekiyorsa birlikte hareket ederek sorunları çözüme kavuşturuyoruz” dedi. Oda ve sivil toplum örgütlerinin kendi işkollarındaki sorunların giderilmesi yönünde taleplerde bulunduğunu ifade eden Akay “Belediyemizin başlıca gelirleri emlak vergileri ve harçlar. Ayrıca her il ilçe ve beldenin nüfuslarına göre devlet desteği var” dedi.

YASALAR ÇERÇEVESİNDE GÖREV YAPIYORUZ

Belediyelerin yasalar çerçevesinde görev yaptığını söyleyen Akay “Çerkezköy Belediyesi’nin Kent Konseyi var. Burada kentle ilgili projeler de değerlendirilerek hayata geçiriliyor. Bu da belediye çalışmalarına ivme kazandırıyor” dedi. Heyet daha sonra Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ün makamına geçerek fen işleri müdürlüğü çalışmalarıyla ilgili de bilgiler aldı. Heyet, burada edindikleri belediyecilik bilgilerini ülkelerinde hayata geçireceklerini belirtti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10