Edirne şehidini uğurladı

İran sınırındaki Küçük Ağrı Dağı eteklerindeki Doğubayazıt Görkay Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'nda Piyade Çavuş Ahmet Ber

Bölgede Gündem 28.02.2015 17:46:00 0
Edirne şehidini uğurladı

 

3 ASKER ŞEHİT OLDU

26 Şubat Perşembe günü saat 23.00 sıralarında henüz anlaşılmayan bir konuda çıkan tartışmadan sonra Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez tarafından uyarılan Piyade çavuş Ahmet Berk Girgin, piyade tüfeği ile seri ateş etti. Dar alanda açılan ateş sonucu Erzurumlu Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez ile birlikte yanında bulunan Kırşehirli Piyade Çavuş Muhammed Can ve Edirneli Piyade Er Akın Buluş şehit oldu. Şehit olan askerlerin otopsileri Erzurum Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi’nde yapıldı.

MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez'in cenazesi karayolu ile memleketi Erzurum'un Horasan ilçesine götürülürken, diğer iki şehit için Erzurum Hava Meydan Komutanlığında cumartesi günü sabah saatlerinde uğurlama töreni düzenlendi. 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, yüksek rütbeli subaylar ve askeri erkanın katıldığı uğurlama töreniyle şehit Muhammed Can ve Akın Buluş'un cenazeleri Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakla memleketlerine gönderildi.

KEŞAN’A GÖNDERİLDİ

Piyade Er Akın Buluş'un cenazesi, askeri uçak ile Çorlu Askeri Havaalanına geldi. Burada basına kapalı düzenlenen askeri törenin ardından Buluş'un cenazesi Çorlu Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Keşan’a gönderildi. Çorlu’daki törene Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve askeri yetkililer ile Buluş'un bazı yakınları katıldı. Terhisine 12 gün kala şehit edildiği bildirilen Buluş'un cenazesi, Çorlu Askeri Havaalanında düzenlenen törenin ardından askeri konvoy eşliğinde ambulansla Keşan'daki baba ocağına getirildi.

 

 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yenimesçit Mahallesi'ndeki evinin önünde komşularından ve yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, İki Şerefeli Çarşı Camisi'ne götürüldü. Buluş'un Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında caminin yakınındaki tören alanına konuldu. Buradaki törende, şehidin babası Hakkı, annesi Zekiye, ablası Didem, kardeşleri Hüseyin ve Zuhal Buluş ile yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Keşan 4. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik ve vatandaşlar katıldı. İpsala Müftüsü İsmail Geyim'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Buluş'un tabutu, askerlerin omuzlarında askeri araca konuldu. Askeri araçla Keşan Asri Mezarlığına getirilen Buluş'un cenazesi, buradaki şehitlikte toprağa verildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10