Başkandan sandalye, başbakandan hibe

Başbakan Ahmet Davutoğlu yurtdışı programı nedeniyle erken yapılan grup toplantısında iki müjden birden verdi. Dün yapılan AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, engelli vatandaş

Çerkezköy 2.03.2015 17:08:00 0
Başkandan sandalye, başbakandan hibe

250 milyon fidan dikme kampanyası başlatacaklarını ifade eden Davutoğlu “Bunun için de İŞKUR bünyesinde 6 ay için 120 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz” dedi.  Başbakan Davutoğlu, engellilerle ilgili müjde verirken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Çerkezköy’de yaşayan 5 engelli vatandaşa elektrikli tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

ENGELLİ VATANDAŞA TEKERLEKLİ SANDANYE DESTEĞİ

Dün saat 14.00’da yapılan meclis toplantısı sonrası belediye meclis üyeleri ile birlikte belediye hizmet binası önünde düzenlenen sandalye yardımı programına katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kalyoncu Sokak’ta ikamet eden 78 yaşındaki Ferhat Arslantürk, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Namık Kemal Bulvarı’nda ikamet eden 13 yaşındaki Tuğrul Can Baştürk, Bağlık Mahallesi Demir Sokak’ta ikamet eden 21 yaşındaki Selim Açıkgöz, Kızılpınar Mahallesi 106.Sokak’ta ikamet eden 20 yaşındaki İmam Huylu ve Fevzipaşa Mahallesi Şükrü Ağa Sokak’ta ikamet eden 65 yaşındaki Ali Yılmaz’a tekerlekli sandalyelerini teslim etti. Başkan Akay, talep olması halinde tekerlekli sandalye yardımlarının devam edeceğini belirtti.

İHTİYAÇLARA CEVAP VERİYORUZ

Çeşitli nedenlerle sakat kalan veya doğuştan engelli olan vatandaşların topluma kazandırılması, onların sosyal hayatın içerisine çekilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Akay “Sosyal Belediyeciliğin en önemli yönlerinden birisi de budur. Çerkezköy Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırma yönünde çalışmalar yapıyoruz. Onların ihtiyaçlarına ve taleplerine cevap veriyoruz. Bu doğrultuda bugün 5 engelli vatandaşımıza elektrikli sandalye vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Akay, Çerkezköy Belediyesi’ne müracaat eden ve elektrikli sandalyeyi kullanabilmesi yönünde doktor raporu olan vatandaşlara yaptıkları incelemenin ardından sandalyelerin teslim edildiğini ifade ederek “Teslim ettiğimiz bu araçları engelli kardeşlerimizin kazasız belasız kullanmalarını temenni ediyorum. İnşallah bu araçlar hayatlarını kolaylaştırır ve toplum yaşamının içerisinde daha aktif rol alırlar” dedi.  Akay, “Gelen talepleri Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz değerlendiriyor ve uygun gördüğü kişilere elektrikli veya manuel sandalye veriliyor. Engelli çocuklarımızın, kardeşlerimizin, büyüklerimizin Çerkezköy Belediyesi olarak her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10