Tekirdağ için 24+1 başvuru

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular 1 Mart'ta sona erdi. 17 Şubat tarihi itibariyle başlayan adaylık başvuruları, 1 Mart'a kadar uzatılmıştı. 1 Mart'ta sona eren milletvekili aday

Tekirdağ 3.03.2015 16:39:00 0
Tekirdağ için 24+1 başvuru

HALİL HİLAL SEYFİ DE ADAY ADAYI

2011 seçimlerinde CHP’nin Tekirdağ’da ilk sıra kontenjan adayı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak 2015 seçimlerinde de kontenjan milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu. Faik Öztrak dışında Tekirdağ’dan Şerafetdin Terzi, Candan Yüceer, Saadet Akyol Yıldırım, İlhami Özcan Aygun, Adem Dalgıç, Hasan Demir, İsmail Doğaroğlu, Metin Dönmez, Ayhan Duran, Ali İhsan Erdağ, Özgen Erkiş, Mustafa Filiz, Haşim Korkmaz, Emre Köprülü, Şerafettin Kurt, Bora Küçükçetin, Arzu Mandalı Sucu, Abdulhalim Orta, Güler Özgürel, Sülbiye Öztrak, Recep Palabıyık ve Mehmet Nuri Saygun da aday adaylığı başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz yıl açığa açılan ve Kasım ayında da yasa dışı dinleme iddiasıyla tutuklanan Tekirdağ İstihbarat Eski Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi de 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde Tekirdağ’dan milletvekili adayı olmak için avukatı aracılığıyla başvuruda bulundu.

3 MİLLETVEKİLİNİ ANKARA’YA GÖNDERMİŞTİ

Aday adaylarında İsmail Doğaroğlu, Hasan Demir, Şerafetdin Terzi 2011 seçimlerinde de CHP’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı okurken, CHP Tekirdağ’da seçimlere Faik Öztrak, Candan Yüceer, Emre Köprülü,  Gülferah Gürel, Şerafettin Kurt ve Ayhan Civan ile seçime girmiş ve 3 milletvekilini Ankara’y göndermişti.

 

 

KONTENJANI TERCİH ETTİLER

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da adaylık başvurusunu yaptı. Kontenjandan başvuru yapan CHP Liderinin İstanbul 2. Bölgeden adaylığını koyması bekleniyor. Parti Meclisi'nde alınan kararla, 85 seçim çevresinin 55'inde ön seçim yapılacak CHP'de, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin çoğu kontenjan adaylığını tercih etti. CHP'de parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Sencer Ayata, Ankara 1. Bölge kontenjan adaylığı için başvuruda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da Ankara'yı tercih etti. Koç, Samsun Milletvekili olmasın karşın, 2015 genel seçimleri için kontenjandan Ankara 1. Bölge milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu.

ÖZTRAK DA KONTENJAN BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Bülent Tezcan, milletvekili olduğu Aydın'dan kontenjan adaylığına başvuruda bulundu. PM'de alınan kararla Aydın'da birinci sıra kontenjan olarak ayrılmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da, kontenjandan Tekirdağ milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulundu. Tekirdağ'da da birinci sıra kontenjan adaylığı için ayrılmış durumda.

GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ DE KONTENJANDAN

 CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay, Levent Gök ile TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da kontenjan adaylığı için başvuran isimler arasında. Hamzaçebi İstanbul 1. Bölge, Gök Ankara 1. Bölge, Mumcu ise İzmir 1. Bölgeden milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulundu. İstanbul'dan adaylık için başvuran Altay ise, bölge tercihi yapmadığını kaydetti.

Çerkezköy Haber / GÜlveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10