Çerkezköylü öğrenciler Mehmet Akif'in kabrini ziyaret etti

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Vatan Şairi ve İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliğiâ?

Çerkezköy 10.03.2015 13:26:00 0
Çerkezköylü öğrenciler Mehmet Akif

3 OTOBÜS GİTTİ

Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 79’uncu yılı dolayısıyla Çerkezköy İlçe Milli Eğitimi Müdürü Hüseyin Erdoğan, 83 öğrenci ve 12 öğretmenle birlikte, Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret etmek üzere dün sabah saat 09.30’da 3 araçla Çerkezköy Hükümet Konağı önünden hareket etti.

 

 

MÜZEYİ DE GEZECEKLER

Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında bu geziyi organize ettiklerini ifade etti. Tüm liselerden temsili öğrencilerle bu geziyi yapmaya karar verdiklerini ifade eden Erdoğan, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret ettikten sonra, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Fetih Müzesi’ni de gezeceklerini belirtti.

 

 

AMAÇ VATAN OLGUSU OLUŞTURMAK

Bu geziyi çocukların Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi tanıyıp anlamalarını sağlamak amacıyla organize ettiklerini belirten Erdoğan, amaçlarının öğrencilerle tıpkı Akif’teki gibi bir Vatan olgusu oluşturabilmek olduğunu söyledi. Erdoğan “Gezi kapsamında bize sponsor olan Er-Aş Travel sahibi Erkan Aşık ve Çorbacıoğulları Turizm sahibi Ercan Çorbacı’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

79 YIL ÖNCE HAYATINI KAYBETTİ

27 Aralık 1936 tarihinde İstanbul’da, Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanında hayatını kaybeden Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, Edirnekapı Mezarlığı’na gömüldü. Cenazesine resmi bir katılım olmadı ancak büyük bir üniversiteli genç topluluk katıldı. Mezarı iki yıl sonra, üniversiteli gençler tarafından yaptırıldı; 1960’ta yol inşaatı nedeniyle kabri Edirnekapı Şehitliği'ne nakledildi. Mezarı, Süleyman Nazif ve arkadaşı Ahmet Naim Bey'in mezarları arasındadır.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10