Milli şairimizi andık

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 94.yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından "İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" Program

Çerkezköy 12.03.2015 17:23:00 0
Milli şairimizi andık

 

MEHMET AKİF ERSOY’U ANDILAR

Dün saat 10.00’da Halk Eğitimİ Merkezi Salonu’nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı  Metin Kubilay, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İş Kur Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal,  Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Recep Çalışkan, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

 

“MEHMET AKİF GERÇEK BİR VATANSEVERDİR”

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Ercan günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti. Konuşmasında milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunan Ercan “Mehmet Akif Ersoy, 1873’te İstanbul’da doğan Arapça, Farsça ve Fransızca bilen yani bugünkü İstanbul Üniversitesi’nde edebiyat müderrisliği yapan, istiklal harbinde Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında olup, halkı milli mücadele etrafında birleştirme çabası güden, edebi dili güçlü bu güzel marşımızın söz yazarıdır. Mehmet Akif bir ufuk insanıydı ve gerçek bir vatanseverdir. İstiklal Marşı için verilen 500 liralık ödülü ihtiyacı olmasına rağmen kabul etmemiş, bu parayı kimsesiz çocuklara, vakıflara ve şehit ailelerine bağışlamıştır” diye konuştu.

 

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösterisi sunuldu. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Fatih Aksamoğlu “Çanakkale” şiiri ile salondakileri duygulandırdı. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri doğrultusunda anaokulları arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Gazi Osmanpaşa Şehit Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu anasınıfından Ceren Hacıoğlu’na, ikinci olan Recep Arif Gabralı İlkokulu anasınıfı öğrencisi Eslemsu Dinçer’e, üçüncü olan Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrencisi İrem Ecrin Kurt’a, ilkokullar dalında yapılan resim yarışmasında birinci olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Berrak Gündoğdu’ya, ikinci olan Özel İdare İlkokulu öğrencisi İrem Dalgıç’a, üçüncü olan Mevlana İlkokulu öğrencisi Ecrin Türkmen’e ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verildi.

 

 

ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN AKAY’IN ELİNDEN ALDILAR

Ortaokullar düzeyinde düzenlenen şiir yarışmasında “Milli Şairimiz” isimli şiiri ile birinci olan Sude Nur Ogan’a, “Bir İstiklal Öyküsü “ isimli şiiri ile ikinci olan 75.Yıl Ortaokulu öğrencisi İmren Doğanay’a, “İstiklal’e giden yol” isimli şiiri ile üçüncü olan Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Damla Nur Çalışkan’a ödülleri Çerkezköy Tugay Komutanı Mehmet Ozan tarafından verildi. Liseler arası kompozisyon dalında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden Eda Taş’a, ikinci olan Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Doğukan Tarçin’a, üçüncü olan Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Zilan Önen’e de ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.

 

 

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Öğrenciler, İstiklal Marşı ile tüm aşamaları anlatılan Milli mücadele “İstiklal Marşı” oratoryosu ile beğeni topladı. Oratoryo’nun finalinde öğrencilerin açtığı Türk bayrağı davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve protokol üyeleri sahneye çıkarak bütün öğretmen ve öğrencileri tek tek kutladı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA – Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10