"Toprağın üzerinde dik durmayan toprağın altında yan yatamaz"

18 Mart Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı dolayısıyla Türkiye Muhrip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi dün ziyaretçi akınına uğradı.

Çerkezköy 17.03.2015 15:49:00 0

ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZ BİZLERE EMANET

Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat ve Yönetim Kurulu üyeleri dün saat 10.30’da derneği ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi. Ziyarette konuşan Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat “Sizler bu vatanın birliği, beraberliği ve huzuru için korkusuzca canlarını ortaya koymuş, hiç düşünmeden tekrardan canınızı ortaya koyacak iradeye sahipsiniz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere olan emanetlerini en iyi şekilde koruyacağız. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizlere emanettir” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Her zaman gaziler ve şehit ailelerinin yanında olduklarını ifade eden Arat “Bu aziz vatanı kahramanca mücadele eden gazilerimize ve bu uğurda canlarını feda etmiş şehitlerimize borçluyuz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Yeni gelen nesillerimize sizlerin anılarını dinlemesi, yaşaması ülkemizin birlik ve beraberliğinde önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

 

 

KORKMAZ DA ZİYARET ETTİ

Saat 12.00’da da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Op.Dr. Burak Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliğini ziyaret etti. Şehitleri anmak, gazilerin görüşlerini alarak Güneydoğu Anadolu’da yaşananlar, çözüm süreci ile ilgili gazilerin düşüncelerini almak, amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini ifade eden Korkmaz “Sizlerin sıkıntıları varsa Allah bana o makamları gösterdiği vakit daha yüksek sesle ifade edebilmek için neler yapabileceğimizi sizlerle paylaşmak istedik. Yarın öbür gün o makama gittiğim zaman bizlerden ne istersiniz onları duymak istiyorum” dedi.

BU ÜLKE SİZİN GİBİ VATANSEVERLER SAYESİNDE VAR

Bütün şehitlere ve gazilere minnettar olduğunu kaydeden Korkmaz “Hepinizden Allah razı olsun. Bu ülke sizin gibi vatanseverlerin sayesinde vardır. Ne yapsak ne etsek sizlerin yaptığı minnettarlığı hiçbir zaman ödeyemeyiz. Sizi doğuran analardan babalardan Allah razı olsun” dedi. Çanakkale torunu olduğunu kaydeden Korkmaz “Benim dedemin babası Çanakkale’de şehit düşmüş. Oradaki ızdırabı, coşkuyu, rahmetli büyük babam kalbinde ve yüreğinde her zaman taşırdı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kazım Karabekir’in ismini duyduğunda her zaman ağlardı” dedi.

 

 

BU ÜLKE KOLAY KAZANILMADI

Bu ülkenin kolay kazanılmadığını ifade eden Korkmaz “Bu ülkenin elde edilmesinde gazilerimiz ve şehitlerimiz ciddi fedakarlıklar verdi. Bunların acısını kalbimizde ve yüreğimizde yaşadık. Her gün hainliğin, ihanetin yaşandığı bu dönemeçte bir şeyler yapmak noktasında gücümüz ve sesimiz yetene kadar bir şeyler yaşayabilmek, gazilerin ve şehitlerin sesini ulaştırmak istiyorum. Sağlık, eğitim her türlü sıkıntıda Allah bana o gücü verdiğinde sizlerin dertlerinizi çözmek benim ödevimdir. Ben şehit Hamit çavuşun torunuysam bunu yapmak zorundayım. Bunu her vatan evladı yapmak zorundadır. Eğer yapmazsak bu topraklar bizi kabul etmez. Biz toprağın üzerinde dik durmamız gerekiyor. Toprağın üzerinde dik durmayan toprağın altında yan yatamaz. Biz o işi sağlamak zorundayız” dedi.

KANAYAN YARAYI DURDURMALARI GEREKİYOR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da “Güneydoğu’da yaşananlara üzülmemek elde değil. Orada karşımızda düşman yok. Güneydoğu’da görev yapan askerlerimiz, polislerimiz düşmanın kim olduğunu bilmiyorlar. Devlet büyüklerimizden büyük  çalışmalar bekliyoruz. Kısacası kanayan yarayı durdurmaları gerekiyor. Allah size o görevi nasip ederse orada olmanız bize gurur verecek” dedi.

TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR SAVAŞ

Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler saat 13.00’da da AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ömer Karadeniz’i ağırladı. Ziyarette konuşan Karadeniz, “Çanakkale savaşı tarihe altın harflerle kazınılan bir savaştır. Teknolojinin imana ve yokluklara boyun eğdiği bir zafer olarak tarihe geçmesi bizleri son derece onurlandırıyor. O savaşta şehit olan, yada canından parça vererek bugünlere gelen gazilerimize şükran ve minnet borçluyuz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 28 Nisan’da savaşlarla ilgili bir program düzenleyeceklerini belirten Hasan Hüseyin Yarlıgan da “Tarihte yaşanılan savaşları kulaktan duyma ile savaşı yaşayandan duymak arasında çok fark var. Bu sebeple güzel bir organizasyon düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

 

 

KAYMAKAM KUBİLAY’I AĞIRLADILAR

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da dün saat 14.00’de Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy temsilciliğini ziyaret etti. Kahraman gazileri bir kez daha sevgi ve saygı ile selamladıklarını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Her şeyi sizlere borçluyuz.  Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesinde bizler buradayız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek az. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz. Kahraman gazilerimize sevgi ile anıyoruz” dedi.

BİZ BİR AİLEYİZ

Çerkezköy’deki gazilerin çok güzel çalışmalara imza attığını ifade eden Kaymakam Kubilay “Sizleri tebrik ediyorum. Gazilerimiz ve şehit yakınlarımız ile bir aile gibiyiz. O samimiyeti çok şükür hep birlikte sağladık. Sizlerin yaptığı faaliyetler çocuklarımıza ve gençlerimize milli duyguların aşılanması, onlara vatanımızın nasıl şehitlerimiz sayesinde kazanıldığı noktasında gösteriliyor” dedi.

“KAYMAKAM ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANDIR”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan da “Kaymakamımız Çerkezköy’e geldiği günden itibaren bizlerle bir araya geliyor ve bizleri yalnız bırakmıyor. Mülkü amir olarak çok değerli birisidir. İlerleyen günlerde daha iyi şeylerin olacağına inanıyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10