Çanakkale utançla yaşamak yerine onuruyla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır

Kapaklı'da çelenk sunumu ile başlayan Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri Karaağaç Şehitliği'nin ziyaret edilmesi ile devam etti.

Kapaklı 18.03.2015 22:03:00 0
Çanakkale utançla yaşamak yerine onuruyla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır

BU VATANIN GERÇEK SAHİPLERİ

Sabah saat 10.30’da düzenlenen çelenk programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkan Vekili Sami İkizler, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunumunun ardından konuşan Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve Türk Milleti uğruna ölümü göze alıp, vatanı ve bayrağı kanları pahasına savunan Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle anarak “Onlar bu vatanın gerçek sahipleridir” ifadesini kullandı.    

 

 

ŞEHİTLERİN KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİLER

Çelenk töreninin ardından program Karaağaç Şehitliği’nin ziyaret edilmesiyle devam etti. Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve beraberindekiler, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde şehit düşen Emrah Çalkın ile Tunceli'deki hain saldırıda şehit düşen Kadir Dadaş’ın kabirlerini ziyaret etti. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında saat 12.00’da da Yıldızkent Ortaokulu’nda program düzenlendi. Çanakkale Savaşı’ndan bir kesitin temsili olarak canlandırıldığı programda duygulu anlar yaşandı. Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant “Çanakkale Zaferi olmasaydı Kurtuluş Savaşı da olmazdı. Çanakkale utançla yaşamak yerine onuruyla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır” dedi.

 

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmanın ardından program Çanakkale Oratoryosu ile devam etti. Çanakkale Oratoryosu’nun ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve maket yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Resim kategorisinde Göktuğ Özçavdar, şiir kategorisinde Ezgi Dinç ve kompozisyon kategorisinde de Damla Yörük birinci olurken; maket yarışmasında birinci olan Gökberk Çelebi ve Turan Toprak Kılınç’a ödülleri Kaymakam Gürbüz tarafından verildi.

 

 

ETKİLENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, program sonunda yaptığı konuşmada “Çocuklarımızın hazırladığı bu programdan etkilenmemek mümkün değil. Onların bu performansı ile Şehit torunları olmaktan gururlandık ve duygulandık. Performansları ile adeta Çanakkale Zaferi’ni bize canlı olarak yaşattılar” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10