Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 100.Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü tüm ülkemizde olduğu gibi Çerkezköy'de de unutulmadı. Sabah şehitlikte çelenklerin sunulmasının ardından Halk Eğitimi Mer

Çerkezköy 18.03.2015 22:06:00 0
Çanakkale Zaferi

Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla dün sabah saatlerinde Çerkezköy Şehitliği'nde yapılan anma törenleri daha sonra Halk Eğitimi Merkezi'ne taşındı.

 

 

İLK PROGRAM ŞEHİTLİKTE YAPILDI

Saat 09.15’de Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen program Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Çerkezköy Belediye Başkanlığına ait çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı 3.Zırhlı Tugay Komutanlığından Tankçı Binbaşı Miraç Tulsal yaptı.

 

 

“NE KADAR İFTİHAR ETSEK AZ”

Tulsal, “Bugün kutsal vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğü, yüce Türk Millettin bağımsızlığı uğruna, ölümü göze alarak bu güzel vatanı, şanlı bayrağı kanları pahasına savunarak bizlere şanlı bir tarih bırakan ve mevkilerin en yükseği olan şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz. Bu fedakar ve yiğit insanlarımızla ne kadar iftihar etsek, ne kadar gurur duysak azdır. Milletimizin dünyada eşine rastlanmayan yüce hasretleri vardır. Bunların başında vatanı, milleti ve bayrağı uğrunda gözünü kırpmadan canını seve seve feda edebilmesi ve bunu bir onur ve gurur kaynağı olarak görmesi gelir” dedi.

 

 

SAYISIZ ÖRNEKLERLE DOLU

Bugünün şehitler günü olarak anılmasını sağlayan ve ismi ‘Şehitler Günü’ ile birlikte telaffuz edilen Çanakkale Zaferi’nin Milletimizin sahip olduğu bu yüksek ruh halinin sayısız örnekleriyle dolu olduğunu ifade eden Tulsal “Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, yurt sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olarak gönlümüzde yaşattığımız aziz şehitlerimizi, başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve kahraman Gazilerimizin ebediyete intikal etmiş olanları bir kez daha rahmet, minnet, saygı ve şükran duygularımızla anıyoruz” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay protokol üyeleri ile birlikte şehitliklere karanfil bırakarak dua ettiler.

 

 

PROGRAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

Şehitlikteki programın sona ermesinin ardından program saat 10.00’da Halk Eğitimi Merkezi’nde devam etti. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Pakize Narin Anadolu Lisesi tarih öğretmenlerinden Erkan Demir’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Anasınıfı öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Hacı Fahri Zümbül Anaokulu öğrencisi Umut Türk, ikinci olan Özel İdare İlköğretim Okulu öğrencisi Hatun Yılmaz, üçüncü olan Mevlana İlkokulu öğrencisi Celil Özkan’a ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verilirken, ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Sümeyye İşeri, ikinci olan Mevlana İlkokulu öğrencisi Cemre Sever, üçüncü Gülerçin İlkokulu öğrencisi Zeynip Öziç’e ödülleri Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan tarafından verildi. Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan 75.Yıl Ortaokulu öğrencisi Osman Buğra Yazıcı, ikinci olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Beyazıt Barış Taş ve üçüncü olan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Cihat Baltacı da ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın elinden alırken, ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Lisesi öğrencisi Doğukan Tarçin, ikinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arzu Ünsal ve üçüncü olan Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Sevcan Öztürk’e ödülleri Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı tarafından verildi. Tekirdağ genelinde düzenlenen “İstiklal Marşı Okuma” yarışmasında üçüncü olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Yasin Bozkurt’a ve Çerkezköy genelinde “Siyer-i Nebi Okuma” yarışmasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Asena Çay’a ödüllerini Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan verdi.

 

 

 

PROTOKOL ÜYELERİ DUYGULANDI

Ödüllerin verilmesinin ardından Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Sevda Erdem Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale şehitlerine” şiirini seslendirirken, devamında ise müzik öğretmeni Sevcan Uzun yönetiminde okul korusu eserler seslendirdi. Korunun birbirinden güzel eserleri söylemesinin ardından Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Gelincik Tarlası” oyunu sergilendi. Çanakkale Savaşı’nda bütün halkın kadın erkek ayrımı olmadan nasıl birbirine kenetlenip savaştığını anlatan gösteri büyük bir alkış alırken, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da aralarında bulunduğu pek çok katılımcı duygulu anlar yaşadı. Programın sona ermesinin ardından davetlilere Çanakkale savaşında askerlere dağıtılan lokma ve üzüm suyu ikram edildi.

 

 

ÇOK SAYIDA PROTOKOL ÜYESİ KATILDI

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve ilçe şube müdürleri, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy SGK Müdürü İshak Marangoz, Çerkezköy PTT Müdürü Sezai Zorba, İşkur Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Halk Eğitim Müdür Vekili Necmi Akman, Özel İrmet Hastanesi Başhekim Ahmet Türker, AK Parti Milletvekili Aday adayları Ahmet Üzgün ve Ersin Danış, MHP Tekirdağ Milletvekili aday adayı Recep Çalışkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy temsilciliği üyeleri, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA – Kemal ALTUNOĞLU – Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10