Uygulamalı girişimcilik eğitimi 13 Nisan'da başlayacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR; 2015 yılında 5 ayrı kurs düzenleyecek. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın, İŞKUR ile KOSGEB işbirliğinde düzenleyeceği girişimcilik eğit

Çerkezköy 20.03.2015 17:34:00 0
Uygulamalı girişimcilik eğitimi 13 Nisan

125 GİRİŞİMCİYE EĞİTİM VERİLECEK

Protokol Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İsmail Akın ve İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu tarafından imzalandı. 2015 yılında ÇTSO işbirliği ile düzenleyecekleri ‘Girişimcilik Eğitimi’ için protokol yaptıklarını ifade eden İŞKUR Şube Müdürü Pusaoğlu, bu yıl içerisinde 5 kurs düzenleyerek toplamda 125 girişimciye eğitim vereceklerini ifade etti.

8 NİSAN’DA KURSİYER SEÇİMİ YAPILACAK

Pusaoğlu, 2015’te düzenlenecek 5 eğitimin ilkinin 13 Nisan’da ÇTSO’da yapılacağını belirtti. Müracaat ve kursiyer seçimlerinin İŞKUR’da yapılacağını belirten Pusaoğlu “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB temsilcileri ve kurumumuz temsilcileri kursiyer seçimini yapacak. İlk kursiyer seçimini 8 Nisan’da yapacağız” dedi.

ÜCRET DE VERİLECEK

İkinci kursun mayıs, üçüncü kursun haziran, dördüncü kursun eylül ve son kursun da kasım ayında verileceğini dile getiren Pusaoğlu kurs süresince kursiyerlere ücret de verileceklerini ifade etti. ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın da oda olarak her zaman girişimcileri arkasında olduklarını ifade etti. Amaçlarının girişimcilere bu eğitimlerle destek olmak olduğunu söyleyen Akın açılacak kursların hayırlı olmasını temenni etti.

100 BİN TL KREDİ İMKANI

Eğitimlerin sonucunda başarılı olup sertifikalarını alan kursiyerlere yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB tarafından 30 bin TL'si hibe olmak üzere 100 bin TL'ye kadar kredi verileceğini ifade eden yetkililer, bu kredinin 70 bin TL'sinin sabit yatırım kredisi, 30 bin TL'sinin de tamamen üretilecek proje ve yatırım için verilecek hibe kredi olacağını belirtti. Yetkililer “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmak isteyen kursiyerler Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü’ne ve ÇTSO KOSGEB Temsilciliği’ne başvurarak eğitim programıyla ilgili ayrıntılı bilgi alabilirler” dedi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10