Su kaynaklarının yönetimi masaya yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından 22 Mart Dünya Günü dolayısıyla 'Su Kaynaklarının Yönetimi' konulu panel düzenlendi.

Tekirdağ 21.03.2015 16:13:00 0
Su kaynaklarının yönetimi masaya yatırıldı

İNSAN YAŞAMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Suyun insan yaşamı için çok önemli. Su insan için yaşamsal bir önem sahip. Biz de bu bilinçle hareket ederek çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. TESKİ, su kaynaklarının yönetimi ve sürdürülebilirliği konusunda önemli çalışmalar yapıyor” dedi.

 

 

SU VE ALTYAPI SORUNLARINI BİLİYORUZ

Su kaynaklarının korunması ve yönetimi kadar suyun en temiz şekilde insanlara ulaştırılmasının da çok önemli olduğunu ifade eden Albayrak “Asbest su borularının değiştirilmesi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kırsal kesimde su ve altyapı konusunda önemli sorunlar var. Hepsine vakıfız. TESKİ’nin yapacağı çalışmalarla 4 yıllık sürenin sonunda özlenen kırsal kesim ortaya çıkacak. Mevcut su kaynakları en iyi şekilde değerlendirilecek olup insanlarımızın da su kullanımına dikkat etmeleri gerekiyor. Su kolay temin edilmiyor. Güzel günler Tekirdağ’ı bekliyor” dedi.

 

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Panelde konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da “TESKİ olarak su kaynaklarının yönetimi, en kaliteli suyun halka en temiz şekilde ulaştırılması, atık suların arıtımı ve denize ulaştırılması konularında önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.  Açılış konuşmalarının ardından TESKİ Çevre Koruma Daire Başkanı Sema kurt ve NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Füsun Ekmekyapar tarafından Su Kaynaklarının yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma ile su kalitesi ve Ergene Havzası konularında bilgiler verdi.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10