Nevruz ateşi yandı

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de etkinliklerle kutlandı. Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çerkezköy İlçe

Çerkezköy 21.03.2015 17:34:00 0
Nevruz ateşi yandı

 

AHMET GÜNAY DA KATILDI

Kutlama alanının etrafında oluşturulan güvenlik çemberinden polis ekipleri tarafından üst aramaları yapılan vatandaşlar daha sonra alana girerek Türkçe ve Kürtçe şarkılarla birlikte halay çekmeye başladı. Etkinliğe katılan bazı vatandaş da yöresel kıyafetlerini giydi. Kutlamalara yaklaşık bin kişi katılırken, etkinliğe, AK Parti’den Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcılığı yapan, Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Büyük Birlik Partisi’ne katılan ve geçtiğimiz günlerde de HDP’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı açıklayan Ahmet Günay da katıldı.

 

 

ÖCALAN POSTERİNİN ASILMASINA İZİN VERİLMEDİ

Saatlerce şarkılar ve davul zurna eşliğinde halayların çekildiği kutlamalarda yakılan nevruz ateşininin ardından sanatçılar tarafından konser verildi. Geçtiğimiz yıl yine aynı alanda düzenlenen etkinlikte Abdullah Öcalan’ın posterleri asılırken, polis bu yıl Öcalan’ın posterlerinin asılmasına izin vermedi. Katılımcılar akşam saat 17.00’a kadar devam eden etkinlikte halay çekerek nevruzu kutladı. Çerkezköy’deki Nevruz kutlamalarında birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Diyarbakır’da olduğu gibi Çerkezköy’deki kutlamalarda da Türk bayrağının asılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10