Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yol, Erzurum'dan geçti

12 Mart 1918'de düşman işgalinden kurtulan Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yılı Çerkezköy'de de kutlandı.

Çerkezköy 23.03.2015 13:55:00 0
Türkiye Cumhuriyeti

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK İÇİN KURULDU

Çerkezköy’de Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Pazar günü saat 17.00’da Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen gecede İmam Hatip Mehmet Tosun’un Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Dernek Başkanı İlyas Akın, derneğin Çerkezköylü gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, Avrupa sevdalısı gençleri kendi kültürleri ile tanıştırarak kurtarmak amacıyla kurulduğunu belirtti.

BU YOLDA MÜCADELE EDİYORUZ

Akın, bu yolda çok çalışmaları gerektiğini ifade ederek “Kültürümüzü yaşatmamız gerekiyor. Türk gençliği git gide yozlaşmaktadır. Buna bir ‘Dur’ dememiz gerekiyor. Bunun için öncelikle kendi kültürümüzü bilmemiz lazım. Çünkü bilmezsek, anlayamayız. Anlamazsak da anlatamayız. Genç kardeşlerimle birlikte gece gündüz demeden bu yolda mücadele ediyoruz” dedi.

ECDADIMIZA LAYIK OLMALIYIZ

Erzurum’un, 12 Mart 1918’de düşman işgalinden kurtulduğunu anımsatan İlyas Akın “Halk, orakla, tırpanla, kazmayla, kürekle bu mücadeleyi kazandı. Bu nedenle değerlerimize sahip çıkarak ecdadımıza layık olmalıyız” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Erzurum’un, kurtuluş mücadelesinin ilk yıllarında ev sahipliği yaptığı kongre ile ülkemiz için çok önemli bir merkez olduğunu ifade eden Akay, Mustafa Kemal Atatürk’ün de kurucu mecliste Erzurum Milletvekili olarak yer aldığını anımsatarak “Bizler Çerkezköy’e Erzurum’dan gelen vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamaktayız” dedi.

 

 

CUMHURİYETE GİDEN YOL

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Erzurum, Kurtuluş Savaşı yıllarında cumhuriyete giden yolun en önemli kilometre taşlarından biridir” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Temmuz 1919’da Erzurum Kongresi’ni gerçekleştirdiğini anımsatan Kubilay “Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yol, 12 Mart 1918’de düşman işgalinden kurtarılan Erzurum’dan geçmiştir. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNU ANLATTI

Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Akın tarafından Kaymakam Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Vahap Akay’a günün anısına birer plaket takdim edildi. Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genç Bar ekibi gecede yaptığı gösteri ile beğeni toplarken, Araştırmacı Yazar Mehmet Dağıstanlı tarafından Erzurum’un düşman işgalinden kurtarılışını anlattı. Gecenin sonunda da Erzurumlu Sanatçı Nurullah Akçayır sahne aldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama programı saat 19.30’da başladı. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Ali Ertem, Tahir Eke, Ahmet Üzgün, Avrupa Yakası Erzurumlular Dernek Başkanı Osman Nuri Toraman, İstanbul Eyüp Erzurumlular Dernek Başkanı Cahit Özaslan, Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Akın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10