"Büyükler bereketin kaynağıdır"

Çerkezköy Müftülüğü ve Çerkezköy Kent Konseyi organizatörlüğünde 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla Çerkezköy'de bulunan yaşlılara kahvaltı

Çerkezköy 23.03.2015 14:08:00 0

“SİZLERİ ONURLANDIRMAK İSTEDİK”

Dün saat 09.30’da Çınar Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, din görevlileri ve yaşlılar katıldı. Programda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz “Yaşlılar Haftası nedeniyle müftülüğümüz ile birlikte kent konseyi olarak yaşlılarımız bir araya getirmek istedik.  Bugün bu özel günde sizleri onurlandırmak istedik. Hepiniz Çerkezköy’e ve vatana hizmet etmiş kişilersiniz. Bu vatanın iyi kötü günlerini gördünüz. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“İHTİYAR VARSA BEREKET OLUR”

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna da “Bu fikir hafta içinde yaptığımız istişare toplantısında ortaya çıktı. Büyüklerimiz ellerimizde olmalıdır. Büyükler bereketin kaynağıdır. Geleneğimizde yaşlı kelimesinin yerine ihtiyar deniyor. İhtiyar’ın anlamı seçkin’dir. Yaşlılar seçkin kişilerdir. Onların tecrübeleri ve duaları var. Biz onların duaları ile yaşıyoruz. Bir evde ihtiyar varsa bereket olur” dedi.

 

 

“HER ZAMAN HATIRLAMALIYIZ”

Çerkezköy Müftülüğüne ve Çerkezköy Kent Konseyi’ne teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “23 yıllık meslek hayatımda katıldığım en anlamlı kahvaltılardan birisi oldu. Bizim kültürümüzde büyüklerimize saygı esastır. Her vesile ile onların hatırını sormak, ellerini öpmek Türk kültürünün ve örf adetlerinin ayrılmaz parçasıdır. Büyüklerin olduğu evlerde bereket olduğu hepimiz tarafından biliniyor. Bu vesile ile büyüklerimizi, yaşlılarımızı sadece bir hafta değil de her zaman hatırlamalıyız. Onların hayır dualarını almalıyız ve ellerini öpmeliyiz. Özellikle büyüklerimizin tecrübelerinden bilgi ve birikimlerinden mutlak suret ile yararlanmalıyız. Gençlerimize bu kültürü, anlayışı mutlak suret ile anlatmalıyız” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10