ÇTSO Meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı dün saat 16.30'da ÇTSO Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Ko

Çerkezköy 24.03.2015 18:08:00 0
ÇTSO Meclisi toplandı

GELİR GİDERLER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda ilk olarak Şubat  ayı gelir-giderleri görüşülerek karara bağlandı. 2015 yılı Şubat ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizanının görüşüldüğü toplantıda ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Meclis’i bilgilendirdi. Gel’in verdiği bilgilere göre, Oda’nın Şubat ayı geliri 113 bin 241.08 TL, gideri ise 168 bin 10.40 TL olurken, mizanın toplamı 7 milyon 53 bin 276 TL olarak gerçekleşti. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi ÇTSO Meclisi’nce oy birliği ile kabul edildi.

“FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜK”

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de oda dergisine reklam veren üyelerin dergide yayınlanan reklamlarının, odanın web sayfasında ücretsiz olarak yayınlanması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi hakkında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın “Bu reklamın odaya faydalı olacağını düşündük” dedi. Odanın aldığı kararı destekleyen bir açıklama yapan ÇTSO Meclis Başkan Vekili Asım Yavuzarslan “Söylediğiniz gibi güzel düşünülmüş. İnşallah odaya yararlı bir düşünce olacaktır” dedi.

“İNSANLARI ÇEKİCİ KILAR”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın hangi odayı örnek alarak böyle bir karar aldığını soran Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz “Bu karar odaya ve kurumsallaşmamıza zarar verecek. Bunun detaylı bir şekilde araştırılması gerekiyor” dedi. Dergiye reklam veren üyelere internet sitesinde jest olsun diye böyle bir karar alındığını kaydeden İsmail Akın da “Dergide aldığımız reklamları internette ücretsiz verdiğimiz zaman insanları çekici kılar” diye konuştu.

“REKLAM SAYISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Derginin bir sayısının odaya maliyetinin 8 bin 500 + KDV olduğunu ifade eden ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel “Bir sayıda 3 bin 500 adet dergi çıkartıyoruz. Bu yapılan uygulama ile birlikte odanın aldığı reklam sayısını artırmayı hedefliyoruz. Geçen yıla göre yıl içinde dört baskıya baktığımızda 5 bin TL artış oldu. Dört baskı dergiyi maksimum 10 bin TL’ye çıkartmak istiyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

MECLİSE SUNUM YAPTILAR

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Etiyopya iş heyetinin odaya ve bölgeye yaptığı ziyaret hakkında Meclis üyesi Muharrem Yamaç ve Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş meclise bilgiler verdi. Toplantı Almanya Hannover Messe 2015 fuarı ve 2015 yılında yapılması planlanan yurt dışı iş gezileri hakkında Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş’ın bilgilendirmesi ile devam etti. 13-17 Nisan tarihleri arasında Hannover gezisi gerçekleştirileceğini ifade eden Taş “15-19 Ekim tarihlerinde Çin Kanton, 19-27 Ekim tarihlerinde Arnavutluk ve Hırvatistan, Eylül veya Kasım ayında ise Afrika iş gezisi kapsamında Etiyopya ile Fildişi Sahilleri gezisi olacak. 13-17 Nisan Hannover Messe Fuar Gezisinde makine, elektronik, metal, alüminyum, inşaat sektörlerinde olmak üzere 20 üyemiz katılım sağlayacak” diye konuştu. Bölgenin ekonomik ve sosyal yaşam kalitesinin yükseltilmesi konulu beyin fırtınasının yapılmasının ardından toplantı sona erdi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10