Şeker pancarı ekimine teşvik

Malkara'da pancar ekimini yaygınlaştırmak amacıyla şekerpancarı üreticilerine yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Malkara İlçe Müdürlüğü ile Önder Çiftçi Danışmanlık DerneÄ

Malkara 25.03.2015 14:04:00 0
Şeker pancarı ekimine teşvik

TRAKYA’DA TEK

Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, toplantıda yaptığı konuşmada Alpullu Şeker Fabrikası’nın Trakya’da tek olduğunu ifade ederek “Ancak yıllık pancar üretimi gerilediğinden üretimi durdurduk. Son iki yıldır çalışmıyor. Bu yıl bakımını yaptırdık. Üretime geçiyoruz. 75 bin ton civarında bağlantı yapıldı. 100-150 bin ton hedefliyoruz” dedi.

SÖZLEŞMELİ ÜRETİM DEVAM EDECEK

Sözleşmeli üretimin devam edeceğini ifade eden Cömert “Geçtiğimiz 2014 yılında Hayrabolu, Uzunköprü, Keşan, Edirne, Malkara ve Lüleburgaz’da bin 20 çiftçimiz pancar üretti. Bu yıl 2 bin çiftçimizin pancar ekeceğini tahmin ediyoruz. Köylümüzün ek gelir elde etmesi için pancar alım alanlarını genişletmeliyiz” diye konuştu. Malkara Önder Çiftçi Derneği Başkanı Ayhan Uzun, üreticiler olarak alternatif ürünler yetiştirerek toprakların iyileştirilmesi ve işletme gelirlerinin daha da arttırılması için arayış içerisinde olduklarını ifade etti. Toplantıya Malkara İlçe Tarım Müdürü Cengizhan Erbaş, Önder Çiftçi Derneği Başkanı Ayhan Uzun, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, Pancar Bölge Şefi Zafer Okur, Önder Çiftçi Ziraat Mühendisleri Ayşenur Güzel, Sevcan Arap ve çiftçiler katıldı.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10