Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri belirlendi

Çerkezköy İlçe Müftülüğü İstişare Kurulu toplantısı dün saat 09.00'da Simit Bristo Cafe'de yapıldı. Toplantıda konuşan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, 14-20 Nisan tarihleri

Çerkezköy 25.03.2015 14:56:00 0
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri belirlendi

DAHA ZENGİN BİR PROGRAM OLACAK

Çerkezköy İlçe Müftülüğü olarak bu yıl daha zengin bir program düzenleyeceklerini ifade eden Tuna hafta dolayısıyla yapılacak programlarda yaklaşık 2 bin tane gül ve yaklaşık 3 bin tane de ayetlerin yer aldığı el kitabı dağıtılacağını belirtti. Kamplarda bulunan Suriyeli mültecilere de gerekli yardımları yapacaklarını belirten Tuna “Okullarda gerçekleştireceğimiz kompozisyon, şiir gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz” dedi.

 

 

ÇERKEZKÖY MANEVİ ANLAMDA DA KALKINMALI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Çerkezköy İlçe Müftülüğü’ne, İstişare Kurulu üyelerine ve toplantının ev sahipliğini yapan Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç’a teşekkür etti.  Çerkezköy’ün hızla büyüdüğünü ve nüfusunun her geçen gün arttığını belirten Kubilay “Bu hızlı büyüme ve gelişmeyle birlikte manevi anlamda da ilçemizin kalkınması gerekiyor. İşte İlçe Müftülüğümüz bu anlamda üzerine düşeni yapıyor” dedi.

BİRLİKTELİĞİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRMELİYİZ

Çerkezköy’de 81 ilden gelen vatandaşların yaşadığını söyleyen Kubilay “Burada herkes birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşıyor. Çerkezköy’ün çok daha ileri gitmesi için birlik ve beraberlik her şeyin başında geliyor. Bu birlik ve beraberliğimizi çok daha güçlendirmeliyiz” dedi.

UMRE MASRAFLARINI ÜSTLENDİ

Meslek hayatında müftülük anlamında ilk kez Çerkezköy’de güzel bir çalışma gördüğünü belirten Kaymakam Metin Kubilay “Çerkezköy Müftülüğü tarafından güzel çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerimizde de yapılsın” dedi. Yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmaların Çerkezköy tarihine ve gelecek kuşaklara ışık tutacağını söyleyen Kubilay “Bu çalışmaların bir kitapta toplanması gerekiyor” dedi. Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu yöneticileri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti. Toplantıya katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ayşe Doğan da Kutlu Doğum Haftası kapsamında bu yıl bir kişinin umre masrafını üstlendi.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediyesi temsilcileri, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Belediye Meclisi Üyeleri Ömer Kılınç ve Enver Bayram, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Ayşe Doğan ve Ahmet Üzgün, bazı okul müdürleri, Çerkezköy İlçe İstişare Kurulu üyeleri ve din görevlileri katıldı.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10