14 yılda 14 bin fidan

Çerkezköy'de üretim yapan ve beyaz eşya üretiminde Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan BSH Ev Aletleri, Çerkezköy'de uzun yıllar önce başlattığı fid

Çerkezköy 25.03.2015 15:50:00 0
14 yılda 14 bin fidan

BU YIL DA DEVAM ETTİ

Dün saat 13.30’da Hallaçlı yolu üzeri Garnizon Komutanlığı karşısında bu yıl 14.’sü düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, BSH Kampüs Yöneticisi Herbert Rainer Exler, BSH Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Joachim Kuntze ve BSH Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri katıldı.

GELENEK HALİNE GELDİ

BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs etkinlikte yaptığı konuşmada, 2001 yılında başlattıkları fidan dikme etkinliğinin büyük bir gelenek haline geldiğini söyledi. 14 yıldır Çerkezköy’de ağaç dikimi yaptıklarını ifade eden Fuchs, “Her yıl bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bu yıl da 14 bininci fidanımızı toprakla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

HAVA DAHA TEMİZ

Fuchs “2001 yılından beri devam eden ağaç dikme etkinliği kapsamında en büyük teşekkürü öğrenciler hak ediyor” diyerek onlar sayesinde havanın daha temiz olduğunu söyledi. Sanayinin her zaman havayı kirleten olarak bilindiğini dile getiren Ralf Fuchs, bu etkinlikle bazı sanayi kuruluşlarının da çevre bilincine sahip olabileceğini göstermeye çalıştıklarını belirtti.

ÇERKEZKÖY DAHA YEŞİL OLUYOR

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Çerkezköy’de çevreye olan duyarlılıklarını 2001 yılından beri düzenledikleri ağaç dikme etkinlikleri ile gösteren BSH’a teşekkür etti. Bu tür etkinlikler sayesinde Çerkezköy’ün daha yeşil olduğunu söyleyen Kubilay aynı zamanda çocukların çevreye karşı olan duyarlılıkları ve çevre bilincinin de arttığını belirtti.

BİR ORMAN KAZANDIRDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, belediye olarak BSH Ev Aletleri’nin çevreye karşı olan hassasiyetine yakından şahit olduklarını söyledi. BSH’ın, geleneksel hale gelen bu etkinlik sayesinde Ambardere Mevki girişine bir orman kazandırdığını belirten Akay “İnşallah bundan 15 yıl sonra da bu gölgede bir ormana daha kavuşmuş olacağız” dedi. Belediye olarak ilçenin daha yeşil olması için bu yıl 5 bin adet fidanı toprakla buluşturacaklarını söyleyen Akay, Çerkezköy Belediyesi’nin kuruluş yılı olan 1911 adet fidanı bugün toprakla buluşturduklarını belirtti. BSH Ev Aletleri Bahçe Sorumlusu Selim Şentürk’ün fidanların nasıl dikileceği konusunda öğrencileri bilgilendirmesinin ardından öğrenciler ve protokol üyeleri fidanları toprakla buluşturdu.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10