Uluslararası Tekirdağ Tarihi Sempozyumu başladı

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi, Süleymanpaşa Kaymakamlığı ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Tekirdağ Tarihi Sempozyumu dün başladı.

Tekirdağ 26.03.2015 14:12:00 0
Uluslararası Tekirdağ Tarihi Sempozyumu başladı

KATILIM YOĞUN OLDU

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Macaristan eski Büyükelçisi Dr. Janos Hovari ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

 

GÖREVİMİZ TARİHİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK

Sempozyumda konuşan Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Sahip olduğu coğrafi konumuyla da önemli bir yerleşim alanı” dedi. Tekirdağ’ın tarihi mirasını ve şahsiyetlerini bilimsel olarak ortaya koymayı hedefleyen ve Tekirdağ’ın tarihine ışık tutacak bilimsel çalışmaların yer aldığı sempozyumda konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu da “Türkiye’nin önde gelen tarihçilerinin sempozyumda konuşmacı olarak bulunması, düzenlenen bu sempozyumun ne kadar önemsendiğinin ve de ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Bizim görevimiz tarihimizi iyi öğrenerek gelecek kuşaklara en doğru şekilde aktarmaktır” dedi.

 

 

BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Konuşmaların sonrasında sempozyumda ilk olarak Prof. Dr. Halil İnalcık video konferans ile katılımcılara bir konuşma yaptı. Sonrasında ise Prof. Dr. Ali Akyıldız’ın başkanlığında gerçekleşen oturumda Tekirdağ’ın tarihine dair bilgiler konuşmacılar tarafından dinleyiciler ile paylaşıldı. Sempozyum bugün de devam edecek.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10