Özel tiyatrocular ayakta alkışlandı

Yön Sanat Atölyesi'nin 'Engelsiz Sanat Karavanı ile Türkiye Projesi' kapsamında sahnelediği 'Sınır' isimli oyun Çerkezköy Belediyesi'nin sponsorluğunda Cuma akşamı Çerkezk

Çerkezköy 29.03.2015 19:36:00 0
Özel tiyatrocular ayakta alkışlandı

ÇERKEZKÖYLÜLERLE BULUŞTULAR

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanünlü’nün danışmanlığında hazırlanan oyunun yönetmenliğini Erdem Öksüz üstlendi.  Muzaffer İzgü’nün yazdığı Engelsiz Hayat Sınır Tanımıyor tiyatro oyununda sara hastası olan Utku, zihinsel engelli Mustafa ve madde bağımlılığından kurtulan Nazım isimli tiyatrocular sahne aldı.

TÜRKİYE GENELİNDE SAHNELENİYOR

2010 yılında temellerini atan Yön Sanat Atölyesi Ankara’nın Altındağ, Çinçin, Şentepe gibi semtlerinde yaşayan ötekileştirilmiş gençleri yaşamın içine katmak adına yola koyuldu. Yaşadıkları mahallelerde dışlanmış engelli ya da suça karışmış gençleri tiyatro yapmaya teşvik eden Atölye 2014-2015 sezonunda da “Sınır” oyununu Türkiye genelinde sahneliyor. Çerkezköy’de sahnelenen oyunun sonunda tiyatrocular ayakta alkışlandı.

SADECE ÜZÜLÜP DESTEK OLMAK İÇİN GELMELERİNİ İSTEMİYORUZ

Oyun sonunda konuşan Atölye Başkanı Erdem Öksüz, herkesin bu oyuna gelerek bu gençleri izlemesi gerektiğini belirtti. Seyircilerin kendilerine üzülüp destek olmak amaçlı gelmelerini istemediğini söyleyen Öksüz “Tiyatro yapan gençlerin engelli olmasından dolayı ulaştığımız birçok insan sadece maddi destek amaçlı bilet aldı ve oyunu izlemeye gelmedi. Geçen sene Kamyon oyunuyla Diyons Tiyatro Ödülleri’nden Yılın En İyi Engelli Tiyatro Ödülü’nü aldık. Sınır’la da hem emek ödülü aldık, hem de Tiyatro Gazetesi’nin düzenlediği 1. Anadolu Tiyatro Ödüllerinden Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü’nü aldık” dedi.

AMACIMIZ KENDİMİZİ ACINDIRMAK DEĞİL

Amaçlarının kendilerini acındırmak olmadığını belirten Öksüz “Amacımız gerçekten sanat yapıyor olmak. Sahnede engelimizi anlatmıyoruz. Bütün oyunların bir ciddiyeti var, Bu oyunu sahneleyen arkadaşlar 50 sayfalık teks dosyasını ezberleyerek sahnelediler. Kendilerini kutluyorum” dedi. Oyunculardan Utku’nun eskiden 2 ayda bir sara nöbeti geçirirken, tiyatroya başlaması ile bu sürenin 2 yıla çıktığını belirten Öksüz “Mustafa kardeşimiz ise 8 yaşındayken Ankara Çinçin’de bıçakla dolaşan, zihinsel engelli bir kardeşimizdi. Eğitim sistemi nedeni ile okula gidemiyordu. Onu da bünyemize kattık ve o dünyadan alıp çıkardık. Nazım kardeşimiz ise madde bağımlısı, torbacı ve aynı zamanda zihinsel engelli bir kardeşimiz. Onu da aramıza aldık, o da artık madde bağımlısı değil ve torbacılık yapmıyor” dedi.

HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ

Tiyatroculara çiçek takdim ederek onları tebrik eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Böylesine güzel ve anlamlı bir oyunu sahneleyen Yön Sanat Atölyesi’ne çok teşekkür ediyorum. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeni ile de tüm tiyatrocuların bu özel gününü kutluyorum. Çok güzel bir oyunu arkadaşlar sahneledi. Emeklerine ve yüreklerine sağlık. Her zaman yanlarında olacağız” dedi.

İLGİ YOĞUN OLDU

Sınır isimli tiyatro oyununu Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10