Akay eleştirilere de cevap verdi

Belediyenin 1 yıllık çalışmalarını ve 2015'te hayata geçirilecek olan projeleri açıklayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kendisini eleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ab

Çerkezköy 30.03.2015 18:50:00 0
Akay eleştirilere de cevap verdi

SIKINTILARIN YÜZDE 70’İNİ ATLATTIK

Başkan Akay, 2014 Yerel Seçimlerinin üstünden bir yıl geçtiğini bu 1 yıllık süre zarfında her sabah erken saatlerde görevinin başında olduğunu belirtti. MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’in Kızılpınar Mahallesi’nden aldıkları desteğe karşılık veremediği, Kızılpınar’ı umursamadığı ve yol sorunlarını başka baharlara bıraktığı, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin de Kızılpınar’da birkaç sokak dışında, köstebek yuvasına dönen çamurlu yolların gerektiği gibi onarılmadığı şeklindeki eleştirilerine cevap veren Akay, Kızılpınar’da 287 sokak ve 17 caddedeki sıkıntıların yüzde 70’ini atlattıklarını belirtti.

ELEŞTİRİSİNE ANLAM VEREMEDİM

Her iki ilçe başkanına da bu çalışmaları takip etmeleri önerisinde bulunan Akay, Ayrıca AK Parti İlçe Başkanı’na da bir hatırlatma yapmak isterim. Kızılpınar’ın altını üstüne getiren 10 yıllık AK Parti belediyesiydi. Bu yüzden Abdullah Öğe’nin bu konudaki eleştirisine bir anlam veremedim” diye konuştu.

ÖNCE DÖNÜP AYNAYA BAKSINLAR

Akay, kadrolaşma konusundaki iddiaların da asılsız olduğunu ileri sürerek, bu konuda daha önce de gerekli açıklamaları yaptığını, taşeron sayısını azaltmaya gittiklerini söyledi. Belediye olarak ihaleleri oldukça şeffaf bir şekilde yaptıklarını söyleyen Akay, Adnan Kahveci Parkı’nın kaderine terk edildiği şeklindeki eleştirilere de “Adnan Kahveci Parkı 25 yıldır kaderine terk edilmiş durumda. Oraya Kent Parkı projesi ile biz sahip çıkıyoruz. Onlar önce dönüp bir aynaya baksınlar” sözleri ile cevap verdi.

MECLİSTE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Su fiyatları ile ilgili tüm yetkilerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu söyleyen Akay, ayrıca su zammı ile ilgili maddenin Büyükşehir Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildiğini belirtti. Akay, Koray Önsel’in “Bağlık mahallemiz için geliştirdikleri çılgın projeler için kulak üstüne yatılmış” şeklindeki eleştirilerine de cevap verdi. Bağlık Mahallesi projesinin çılgın proje olmadığını belirten Akay, bu yıl içinde fizibilite çalışmalarına başlayacaklarını ifade ederek “Biz sözümüzün arkasındayız. Onlara mahalleleri iyi dolaşmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

9 MİLYON TL’SİNİ BÜYÜKŞEHİRE DEVRETTİK

Her zaman halkın içinde olduğunu söyleyen Akay, bahsedildiği gibi bir pişmanlıkla da karşılaşmadığını belirtti. Belediyeyi 82 milyon TL borçla devraldıklarını, bunun yaklaşık 9 milyon TL’sini Büyükşehir’e devrettiklerini söyleyen Akay “Geri kalan kısmın yaklaşık 45 milyon TL’sini yapılandırdık. Ayda 700 bin TL borç ödüyoruz” dedi.İnsanlara siyasi görüşlerine göre bakmadıklarını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu konuda daha somut açıklama yaparlarsa kendisini de daha somut cevap verebileceğini belirtti. MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’in “Belediye Başkanı 4 yıl sonra eski siyasetçi unvanını kazanma yolunda emin adımlarla yürümektedir” eleştirilerine de cevap veren Akay, kimi nereye koyacağına milletin karar verdiğini ifade etti. Söz hakkının yalnızca milletin olduğunu söyleyen Akay, milletin vereceği her karar saygılı olduklarını söyledi. Çerkezköy Belediyesi’nin vatandaşa hizmet kapısı olduğunu belirten Akay, vatandaşlar için kaynakları kullanmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10