Akay 2015'te hayata geçecek 41 projeyi tanıttı

30 Mart 2014'te yapılan Yerel Seçimlerin ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevine seçilen Belediye Başkanı Vahap Akay, dün saat 14.00'da Belediye Meclis Salonu'nda yaptığı bas

Çerkezköy 30.03.2015 18:53:00 0
Akay 2015

KARARLARIN YÜZDE 88’İ OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

1 yılda yapılan 23 meclis toplantısında 104 karar alındığını, bunların yüzde 88’i oy birliği, yüzde 22’si ise oy çokluğu ile karara bağlandığını belirten Akay Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından son 1 yılda toplam 986 nikah akdinin gerçekleştiğini belirtti. Ellerinden geldiğince vatandaşların bu mutlu günlerinde yanlarında olmaya çalıştıklarını söyleyen Akay, bir yılda yapılan Encümen Toplantılarında da 521 kararın alındığını söyledi.

82 MİLYON 319 BİN TL BORÇLA DEVRALDIK

Çerkezköy Belediyesi’nin borçları ile ilgili de bilgiler veren Akay, belediyeyi 30 Mart 2014 itibari ile 82 milyon 319 bin 438 TL borçla devraldıklarını anımsattı. Bu borcun banka ve İller Bankası’na olan yaklaşık 9 milyon TL’lik kısmını Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiklerini, borcun 47 milyon 845 bin TL’lik kısmını ise yapılandırdıklarını söyleyen Akay, her ay 700 bin TL borç ödediklerini belirtti.

2 MİLYON TL TAHSİL EDİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün bir yıllık faaliyetleri ile ilgili de bilgiler aktaran Akay, bu yıl yasa kapsamında vatandaşların borçlarını yapılandırdığını, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından yaklaşık 4.2 milyon TL borcun taksitlendirildiğini belirtti. Bir yıl içinde bu borcun da yaklaşık 2 milyon TL’sinin tahsil edildiğini ifade eden Akay “Hukuk İşleri Müdürlüğü son bir yılda mesaisinin çoğunu Kızılpınar’dan devrolan İcra dosyalarına ayırdı. Kızılpınar’dan 33 icra dosyası teslim aldık. Bu dosyaların 24’ü çözüme kavuşturuldu” dedi.

YORUCU BİR SÜREÇ

Geri kalan 9 dosya ile ilgili 110 davanın devam ettiğini söyleyen Akay, bunun yorucu bir süreç olduğunu belirtti. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 1 yıllık çalışmalarını da değerlendiren Akay, 1 yılda 529 adet Yapı Ruhsatı düzenlendi. Aynı dönemde toplam 712 adet de Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi” dedi. 244 adet de Asansör Tescil Belgesi verildiğini belirten Akay, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili de “Haziran ayından sonra daha modern ve daha titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Yer altı çöp konteynır sayımızı artıracağız” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE EĞİTİMİ VERİLDİ

8 farklı branşta açtıkları Yaz Spor Okulları’na toplam bin 87 öğrencinin katıldığını, 280’den fazla bayanın katılımıyla ev hanımlarına ve çalışan kadınlara yönelik Step ve Aerobik kursu açtıklarını belirten Akay “Yaklaşık 300 sporcunun katıldığı turnuvalar düzenledik. 200 sporcunun katıldığı Satranç Turnuvası organize ettik.129 ilkokul öğrencisini geziye gönderdik” dedi. Ramazan ayında toplam 6 bin vatandaşı Edirne ve İstanbul’a gezilere gönderdiklerini belirten Akay, Veliköy Mahallesi’nde bir tane mahalle evini de hizmete açtıklarını dile getirdi. Çevre Birimi tarafından 21 okulda toplam 5 bin 400 öğrenciye ‘Çevre Eğitimi’ verildiğini ifade eden Akay, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün de evde sağlık hizmeti vermeye başladığını dile getirdi. 1 yılda toplam 867 bin metrekare alanda çevre düzenleme çalışması yaptığını söyleyen Akay, Ramazan ayında toplam 9 bin kişi ile iftar sofralarında buluştuklarını ifade etti.

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ÇALIŞMALARI

İkram çeşmesinden günde ortalama 130 litre çorba dağıttıklarını dile getiren Akay, Fen İşleri Müdürlüğü’nün faaliyetleri ile ilgili de bilgiler verdi. 1 yıl içinde toplam 50 ton modifiye asfalt alımı yaptıklarını, 40 bin metrekare sıcak asfalt, 14 bin 300 metrekare de soğuk asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini, 15 bin 285 metrekare demirli beton yol, 23 bin 320 metrekare beton yol onarım çalışması yaptıklarını ifade eden Akay, 11 bin 533 metrekare kaldırım yapım onarım çalışmasının yanı sıra Veliköy’de de 432 metre istinat duvarı yaptıklarını söyledi. Bir yılda araç parkurundaki 15 aracın revize edildiğini, 5 yeni aracın da araç parkuruna eklendiğini söyleyen Akay, kamu kuruluşlarına da toplam 46 aracın tahsis edildiğini belirtti. Kış ayında karla mücadele çalışmaları kapsamında 210 ton tuz, 10 ton da solüsyon kullanıldığını belirten Akay, bu çalışmaları tuzun doğaya olan olumsuz etkilerini göz önünde bulundurarak yürüttüklerini söyledi.

731 BİN TL’LİK HARCAMA YAPILDI

Çerkezköy Belediye Başkan Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde atıl durumdaki garajın aktif hale getirildiğini ve bu alanı hurda deposu olarak kullanmaya başladıklarını dile getirerek, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına da yardım kapsamında 731 TL’lik harcama yaptıklarını söyledi. 2015 yılında hayata geçirilecek olan 41 adet proje ile ilgili de bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 1 yıllık sürecin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasındaki yetki ve sorumluluk alanlarının paylaşım yılı olduğunu belirtti. Bu süreçte bazı aksaklıkların olmasının gayet normal olduğunu dile getiren Akay, “1 yıllık süre zarfında TESKİ gibi önemli bir kurum oluşturuldu. Su ile ilgili tüm yetki ve sorumluluklarımızı da TESKİ’ye devrettik” dedi.

10 İLÇENİN BORCUNDAN DAHA ÇOK BORCU VARDI

“Enkaz devraldık” edebiyatı yapmayacağını söyleyen Akay, fakat 10 ilçenin toplam borcundan daha fazla bir borç devraldıklarını belirtti.  2015 yılı çalışmaları kapsamında Şehit Doğan Çabuk Sokak’ın cadde görünümüne kavuşacağını, burada 15 adet sokağın yenileneceğini söyleyen Akay, “24 bin 100 metrekare Demirli Beton Yol, 8 bin metrekare Beton Kaldırım, yapılacak. 1 Nisan’da ihale yapılacak. 15 Mayıs’ta da işe başlanacak” dedi. İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nun da yenileneceğini belirten Akay, Spor Salonu’nu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Çerkezköylülerin hizmetine açacaklarını belirtti.

İHALE 15 MAYIS’TA YAPILACAK

Ayrıca 225 metrekare alanda 70 metre yüksekliğinde bir verici İstasyonu kurulacağını söyleyen Akay, işin ihalesinin 15 Mayıs’ta yapılacağını belirtti. Akay, 11 bin 540 metrekare alan üzerinde 8 bin 400 metrekare Kapalı Pazar Yeri yapılacağını da belirterek “Burada 26 adet dükkan bulunacak.Bu proje için de 1 Haziran’da ihaleye çıkılacak. Fatih Mahallesi sokak ve caddelerin asfaltlanması kapsamında 150 bin metrekare alanda sıcak asfalt kaplama yapılacak. İlçe içindeki belirlenen 45 parkın yeni düzenlemeleri yapılarak hizmete açılacak” dedi.105 bin metrekare alan üzerine yapımı planlanan Kent Park Projesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapım çalışmalarına başlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılacak olan kültür merkezi projesi ile ilgili de bilgiler verdi. Mevcut pazar yerinde yapımı planlanan kültür merkezinin toplam 9 bin 781 metrekare alan üzerine yapılacağını söyleyen Akay, Ambardere mevkiinde vatandaşların talebi üzerine bölgede 150 bin metrekare ölçümünde imar yolu açılarak yol altyapı çalışması gerçekleştirileceğini belirtti. Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde Yeşil Alan Park Düzenlenmesi de yapılacağını söyleyen Akay, 15 bin 900 metrekarelik yeşil alanda bin 300 metrekare yürüyüş yolu, 1 adet basketbol ve voleybol sahası oluşturulacağını belirtti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10