ŞEHİT SAVCIYA ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce şehit edilen İstanbul savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehadeti Türkiye'yi derinden üzdü. Verilen bilgiye göre Adliyeye düzenlenen operasyon sonrası ağır

1.04.2015 09:49:00 0
ŞEHİT SAVCIYA ALLAH

BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çağlayan’daki İstanbul adliyesinde İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği rehine eylemiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Savcımızı rehin alıp bu rehin alma süreci sonrasında uzunca bir süre onu şahadetine sebep olacak bir terör eyleminde bulundular. Olayı haber alır almaz hemen kriz yönetimi sürecine geçtik. İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanları, ilgili düzeydeki birimlerimizin yetkilileriyle konuya müdahil olduk. Olayı İstanbul’da tüm emniyet birimlerimiz harekete geçti. Verilen talimat iki boyutluydu. Bir, savcımızın her ne suretle olursa olsun zarar görmeden her türlü çalışmanın yapılması ikincisi de başka bir olumsuz senaryonun gelişmesi halinde ise hemen olaya müdahil olunması. 6 saate yakın yaklaşık 20:24’e kadar her türlü yöntem denenmiş, dünyanın herhangi bir yerinde söz konusu olan teröre karşı uygulanabilecek her türlü çaba gösterilmiştir. Ve bu çabalar maalesef karşılık bulmayıp aksine 20:24’te bir avukatın içeriyle bu meseleyi görüşmek için temas halinde olduğu sırada silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz bu olaya derhal müdahil olmuşlar. 20:25’te başlayan operasyon kısa zamanda tamamlanmış savcımız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış çok yoğun çabalara rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Savcı Kiraz’a Allah’tan rahmet diliyorum eşi -kendileri de hâkimedir- ona ve ailesine taziyelerimiz sunuyorum”

REHİNE EYLEMİ NASIL GELİŞTİ?

Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı'nda dün iki terörist Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin aldı. Rehin alan teröristlerle sekiz saat süren müzakere başladı.

Saat 20.25'te İstanbul Adliye Sarayındaki 323 numaralı odadan silah sesi geldi.

Polis hemen operasyon başlattı.

Operasyon sonrası savcı Kiraz Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı. İki terörist ise ölü olarak ele geçirildi.

GÖREV ŞEHİDİ VERDİK

Savcı Mehmet Selim Kiraz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak ve İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi görev şehidi savcımızın vefat haberini hastane önünde bir açıklamayla duyurdu.

Albayrak “bütün girişimlere ve cerrahi ekibin ve hekimlerimizin gayretine rağmen, ne yazık ki bir görev şehidi verdik ve Sayın Savcımızı kaybettik. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

O DOSYAYA BAKIYORDU

Savcı Kiraz, iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün hastanede komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına bakıyordu.

SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ KİMDİ?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. İki çocuk babası Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hâkim olarak görev yaptığı Başbakan Davutoğlu’nun yaptığı açıklamada bildirildi.

Terörün her türlüsüne hayır diyor, görev şehidi olan savcımıza Allahtan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Türkiye’nin başı sağ olsun.


0282 726 91 91
0282 747 65 10